Sabah saatlerinde ilçeye gelen Baydemir, ilçenin Kepez mevkisinde karşılandı. Ziyaretinin ilk durağı olan BDP ilçe binasında Baydemir'i yüzlerce yurttaş karşıladı. İlçe binasında bir süre yurttaşlarla görüşen Baydemir, daha sonra Ceylanpınar Belediyesi’ne geçti. Baydemir, BDP ilçe binasında din alimleri ve kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıya katılarak görüş ve önerileri aldı. Kepez Mahallesi'ndeki 9'uncu parkın açılışına katılan Baydemir, "Bu coğrafya kardeşliğin coğrafyası olacak. Bu coğrafyada yaşayan bütün halklar gül bahçesinin farklı renkleridir. Hiç bir gül bu gül bahçesinde solmayacaktır, soldurmayacağız" dedi. Ceylanpınar'da başta Kürt, Arap ve Türkler olmak üzere birçok halkın bir arada yaşadığına vurgu yapan Baydemir, "Kürt halkı Kürt olarak kalacak. Arap kardeşlerim Arap olarak kalsın ve Arapçayı yaşatsın. Türkmen kardeşlerim Türkmen olarak kalın. Bizim Serêkaniyê'de, Urfa merkezde açacağımız kreşlerde Türkçe, Kürtçe, Arapça birlikte öğreteceğiz çocuklarımıza. Urfa halkların kardeşliğinin, birlikte yaşamın model kentlerinden bir tanesi olacak" diye konuştu.

"Şükürler olsun 10 yıllık belediyecilik pratiğimizde halkımıza mahcup olmadık" diyen Baydemir, "Bugün görüyorum ki Ceylanpınar'ımızda da 1950'lerden bugüne değin halka yapılmamış olan hizmet son 10 yılda halkın öz yönetimiyle, halkın evlatları tarafından yapıldığını görüyorum. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmasının ardından yoğun ilgi nedeniyle alandan ayrılmakta güçlük çeken Baydemir, daha sonra köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeleriyle Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Baydemir akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.

4 Nisan hediyesi

BDP Halfeti Belediyesi Eşbaşkan adayları Ayşe Durmuş ve Mustafa Bayram, Halfeti'yi Öcalan'a doğum günü hediyesi olarak sunacaklarını söyledi.
BDP'nin iddialı olduğu merkezlerden biri Öcalan'ın memleketi olan Urfa'nın (Riha) Halfeti (Xelfetî) ilçesi. Yıllardır Kürt ve Türk halkının beraber yaşadığı yerlerden olan Halfeti, siyah gülü ve bölgenin turizm cenneti olarak görülürken, yapılan araştırmalara göre ise dünyanın en sakin merkezlerinin arasında yer almasıyla dikkat çekiyor. Son yıllarda her 4 Nisan’da Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle bölgeden ve Türkiye'den yüzbinlerce yurttaş Halfeti'ye akın ediyor. BDP adayları, seçimlerden hemen sonra Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Halfeti'de bir araya gelecek olan yüzbinlere belediyeyi alarak karşılamayı hedefliyor.
Halfeti'de Eşbaşkan adayı Türkmen olan Ayşe Durmuş ile Kürt olan Mustafa Bayram, seçime ilişkin görüşlerini paylaştı. Ayşe Durmuş, Kürt halkı kadar ezilmediklerini, ancak yıllarca Kürt halkıyla aynı mücadele içerisinde yer aldıklarını dile getirdi. Bir Türkmen olarak eşbaşkan adayı seçilmesinin Halfeti'de bulunan Türkmen köylerinin üzerinde büyük bir etkisinin olduğunu vurguladı. Durmuş, gelecekte bu birlikteliği daha da güçlendirerek yaşayacaklarını ifade etti.
Yerel seçimlerden zaferle çıkacaklarını kesin bir dille ifade eden Durmuş, "4 Nisan'da doğum gününde Halfeti'ye gelecek olan yüzbinlerce insanın önünde Önderliğe hediye edeceğiz" dedi.
Mustafa Bayram da şunları söyledi: "2009 yılında yine ben BDP'den Halfeti'de aday olmuştum. Ancak devletin ve sistemin kapsamlı müdahaleleri sonucu seçimi çok az bir farkla kaybettik. Geçmişte yaşadığımız eksiklik ve yetersizliklerimizi kapatarak seçimlerden zaferle çıkacağımızı bütün gücümüzle inanıyoruz."

SİVEREK
Eşbaşkan adayları Metin Özbadem ve Sevinç İzol Özipek, Karakoyun köyündeki mevlide katıldı. Sonra Hasan Çelebi Mahallesi'nde bir evde kadınlar ile bir araya gelen İzol, kadınlara BDP'nin uyguladığı pozitif ayrımcılığı anlattı. Ardından Dicle Mahallesi'nde çoğunluğu kadın düzenlenen toplantıya katılan Özbadem ve İzol, mahalle sakinlerinden seçimi kazanmak için ellerinden geleni yapacakları sözü aldı.

KARAKÖPRÜ
Eşbaşkan adayı Serhat Erdem, Kızlar, Yarımtepe, Akçahisar köylerini ziyaret ederek destek istedi.  Öte taraftan Eşbaşkan adayı Gülay Koca Öztürkoğlu da ilçe merkezinde kadınlarla buluştu.

BİRECİK
Birecik'te de halkın BDP'ye ilgisi her gün artarak devam ediyor. Saha Mahallesi'nde bir araya gelen kadınlar, BDP'nin seçim bürosuna kadar yürüyüş düzenledi. Eşbaşkan adayları Aliye Kızıldamar ve Sami Akşahin'in yönetime gelmesi için gündüz gece çalışacaklarını ifade etti.

EYYÜBİYE
Adaylar Şükrü Turgut ve Hedibe Ötünç Dursun, Medine Pasajı, Kunduracı Pazarı, Kuşçu Pazarı ve Haşimiye meydanındaki esnafları ziyarette ederek destek istedi. Esnaflar, ilgi ile karşıladıkları adaylara bu sefer kendilerine oy vereceklerini ve BDP'yi tercih edeceklerini ifade etti. Gece ise TOKİ'de seçim bürosu açıldı. Açılış, mitinge dönüştü.

VİRANŞEHİR
Urfa'nın Viranşehir İlçesinde AKP'den istifalar devam ederken, BDP'ye de katılımlar sürüyor. AKP Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in amcasının oğlu Mahmut Akyürek, BDP'ye katıldı.