Uta ve Amara anıldı

Kadın Haberleri —

  • 31 Mayıs 2005’te Güney Kürdistan’da şehit düşen devrimciler Uta ve Amara şahadetlerinin 17. yılında mezarları başında anıldı. 

Uta Schneiderbanger ve Ekin Ceren Doğruak, şehadetlerinin 17. yıl dönümünde mezarları başında anıldı. 

Güney Kürdistan’da geçirdikleri kaza sonucu şehit düşen Uta Schneiderbanger (Nûdem) ile Ekin Ceren Doğruak (Amara) için şahadetlerinin 17’inci yılında anma etkinlikleri düzenlendi. 

Uta Schneiderbanger’in (Nûdem) Mülheim Ruhr'da bulunan mezarı başındaki anmaya Utamara Kadın Buluşma Merkezi çalışanları, CENİ Kürt Kadın Barış Bürosu üyeleri, Duisburg Asya Yüksel Meclisi üyeleri ile Essen ve Dortmund’dan kadınlar katıldı. Anmada Almanya Kürt Kadın Birliği adına Reha Baran, Utamara adına Nuhat Kawa, Asya Yüksel Meclisi adına ise Esma Yalçın konuşma yaptı. Konuşmalarda, iki enternasyonalist kadın yoldaşlarının miras bıraktığı kadın mücadelesi değerlerini başarıya ulaştıracakları vurgulandı.

Mezarına papatyalar bırakıldı

Arkadaşlarının "Dağlara sevdalı deniz kızı" sözleriyle tanımladığı Ekin Ceren Doğruak (Amara) da Ankara’daki mezarı başında anıldı. Anmaya ailesi, dostları ve HDP Ankara İl Örgütü yöneticileri katıldı. 

 Anmada konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Parlak, Ekin Ceren Doğruak'ın mücadelesine sahip çıkacaklarını belirterek "Anısı mücadelemizde yaşayacak" dedi. Doğruak’ın değerli bir miras bıraktığını belirten Parlak, “Umarım Amara yoldaşımızın bıraktığı mirasa sahip çıkabiliriz. Zor zamanlarında Kürt halkını yalnız bırakmayanları Kürt halkı da yalnız bırakmaz. Demokratik, barış içinde yaşadığımız ülke özlemini gerçekleştirmek için bizim üzerimizde tarihi sorumluluklar düşüyor. Burada mezarı başında Amara yoldaşımıza sözümüzü yeniliyoruz bu mücadele başarıya ulaşacaktır. Amara yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası anmaya gelenler Ekin Ceren Doğruak’ın en sevdiği çiçek olan papatyaları Doğruak’ın mezarına bıraktı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.