UTAMARA çocuk kampı başvuruları başladı

Kadın Haberleri —

UTAMARA çocuk kampı

UTAMARA çocuk kampı

  • UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi’nin yaz programı kapsamında kız çocukları için planladığı kamp 4-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kampta öz savunma eğitimleri de veriliyor.

Almanya’da kadınlara yönelik hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, 17 yıldır kadın ve çocuklar için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Merkez, bu yıl da yaz programı kapsamında 4-6 Ağustos tarihleri arasında gençlik çağındaki kız çocuklarının kendilerini tanımaları ve korumaları için bir kamp düzenliyor. 20 kişilik kapasitenin olduğu kampın son başvuru tarihi 28 Temmuz.

“Bir araya gelelim, güçlenelim, kendimizi koruyalım” şiarıyla yola çıkan UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi, bu çalışmayla 8 -12 yaş arasındaki kız çocuklarını bir araya getiriyor. Kampın en önemli amacı çocuklara öz savunma eğitimi vermek. Bunun yanı sıra birlikte aktivite yapan çocuklar toplumsallığın, komünal yaşamın ve dayanışmanın önemini kavrıyor.

Kız çocukları kendileriyle tanışıyor

UTAMARA yetkilileri amaçlarının, kız çocuklarının kendilerini tanımak, kendi güçlerinin farkına varmalarını ve hemcinslerini sevmelerini sağlamak olduğunu söylüyor. Kadın buluşma merkezinin, önemli bir diğer amacı ise teknolojinin bu denli hayatımıza girdiği bir dönemde çocukları dijital platformlardaki erk zihniyetten, tacizden korumak ve bu temelde bilinç kazandırmak.

Son başvuru tarihi 28 Temmuz

28 Temmuz’a kadar sürecek başvurular 02644602424 telefon numarası ve info@utamara.org e-maili üzerinden yapılacak.

UTAMARA Kadın Buluşma Merkezi ayrıca, 21-26 Temmuz arasında da Kürt kimliğine ve kültürüne sahip çıkmak için anne- çocuk kampı düzenleyecek. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.