Uzun Ailesi yalnız bırakılmadı

HPG’li Yılmaz Uzun’un (Tolhildan Tekman) taziyesi

HPG’li Yılmaz Uzun’un (Tolhildan Tekman) taziyesi

  • Kemikleri üç yıl sonra bir kutu içerisinde verilen Yılmaz Uzun’un ailesi yalnız bırakılmadı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Sêrt’te 2020’de yapılan hava saldırısında 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen ve kemikleri üç yıl sonra bir kutu içerisinde ailesine teslim edilen HPG’li Yılmaz Uzun’un (Tolhildan Tekman) taziyesini ziyaret etti. Erzirom’un Tatos ilçesine bağlı Bastok Mahallesi'nde kurulan taziye için kente gelen heyet, birçok noktada bekletilerek GBT kontrolüne tabi tutuldu.

Heyet, Tatos girişinde polisler tarafından "Yasak'" gerekçesiyle uzun bir süre bekletilirken, taziyenin bulunduğu mahallenin girişi de jandarma tarafından kapatıldı. Çevre kentlerden gelenler ise köyün girişinde bir araya geldi. Tüm engellemelere rağmen kitlesel bir şekilde taziyeye katılım gösteren heyet, "Şehîd namirin" sloganıyla taziyeye katıldı.

Saygı duruşunun ardından başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Halise Aksoy, Ali Rıza ve şimdi de bu ailemize yapıldı. Yapılan, insanlık suçudur. Bu köy günlerdir abluka altında, cenaze töreninin yapılmasına izin verilmedi, cenaze aracı verilmedi. Bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. İmam üç gündür köye gelmemiş, ezanın okunması dahi yasaklanmış" dedi.

 

 

Kürt’ün ölüsüne de saldırı

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, şunları söyledi: “Kürt’ün ölüsüne dirisine, yurt dışında olana, yurtiçinde olana hepsine baskı uygulanıyor. Kürt halkı bunlara karşı mücadele etmeye devam edecek. Yüzyıl öncesindeki Erzurum Kongresi’nden bugün Kürt halkına çocuklarının kemiklerinin kutularda verildiği bir devirde yaşıyoruz. Agit İpek'in cenazesi kargo ile verildi, Hakan Arslan'ın cenazesi kutuda verildi, şimdi de Yılmaz Uzun'un kemikleri verildi. Biz bu yüzyıllık mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün yalnızlaştırılmaya çalışan bu cenazeyi Kurdistan’ın her kentinden sahiplendik. Mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz.”

Uzun: Mücadelenin yanındayız

Daha sonra heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Uzun'un babası İbrahim Uzun, şunları dile getirdi: "Eğer bir insanda ahlak yoksa hiçbir şeyi yoktur.  Çocuklarımızın kemiklerini elimize vermek ahlak dışıdır. Onlar iyi bilsin ki; tek damla kanımız var olduğu sürece şehitlerimizin yanındayız, mücadelenin yanındayız. Şehitlerimizin kanı üzerine söz veriyoruz; bu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz. Şehîd namirin.”  ERZURUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.