
Varto’daki operasyon dünden itibaren Tatan, Karagümüş, Çayçatı (Gundê), Çorsan, Badan köylerinin olduğu bölgelere yayıldı. Muş Alay Komutanlığı’ndan kalkan helikopterlerin bölgeye asker indirdiği, çok sayıda zırhlı aracın da alana sevk edildiği kaydedildi.
Bazid’de çatışma
Doğubeyazıt’taki operasyon sonucu çatışma çıktığı öğrenildi. Ağrı Valiliği, çatışmada 3 gerillanın hayatını kaybettiğini ileri sürdü, ancak HPG’den konuya ilişkin açıklama yapılmadı.
Goman Dağı bombalanıyor
Şemdinli ile Güney Kürdistan sınırında bulunan Goman Dağı ise önceki geceden bu yana havadan ve karadan sürekli bombalanıyor. Topçu atışlarına, helikopterler de eşlik ediyor. Top atışları ilçeden dahi duyuldu. Operasyonun 3. Dağ Komando Tabur Komutanlığı’ndan yönetildiği ifade edildi. Bombardıman sürerken Derecik (Rubarok) ve Tekeli (Gare) bölgelerine de asker birliklerin sevkedildiği bildildi.
Vekiller cenazeleri aradı
BDP milletvekilleri ile halk, 24 Nisan’da şiddetli çatışmaya sahne olan Lice, Genç ve Kulp üçgenine gitti. Operasyon bölgesinde gerilla cenazelerinin olabileceği duyumu üzerine dün harekete geçen Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Amed Milletvekili Aysel Tuğluk, Amed Milletvekili Emine Ayna, BDP Amed İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, belediye başkanları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu binlerci kişi tarama yaptı. Herhangi bir bulguya rastlamayan grup Amed’e geri döndü.
6 cenaze Malatya’da iddiası
Malatya Devlet Hastanesi’ne 6 cenaze götürüldüğü öğrenildi. Cenazelerin 24 Nisan’daki çatışmada yaşamını yitiren gerillalara ait olduğu belirtiliyor. BDP Malatya İl Başkanı Gaffar Bayram, sözkonusu bilgiyi savcılıktan aldıklarını söyledi. BDP vekillerin bugün bilgi almak için Malatya’ya gideceği öğrenildi.
HABER MERKEZİ