Veri güncelleme paketi: 259 milyon dolar

Dünya Haberleri —

ABD Senatosu

ABD Senatosu

  • Biden yönetimi Türkiye’nin elindeki F-16 filosu için üst model yazılım paketi satışı konusunda Kongre’yi bilgilendirdi. Kongre’nin engellememesi halinde 259 milyon dolarlık paketin satışı gerçekleşecek.

ABD’de Başkan Joe Biden yönetimi Türkiye’ye şu anki F-16 filosu için üst model yazılım paketi satışı konusunda Kongre’yi bilgilendirdi. Kongre’nin engellememesi halinde 259 milyon dolarlık paket uzun süre sonra Türkiye’ye yapılan ilk savunma ekipmanı satışı olacak. Türkiye’nin yeni F-16 ve modernizasyon kitleri talebine ilişkin daha kapsamlı anlaşmanın akıbetiyse henüz belirsiz.
ABD Kongresi’nin ilgili komisyonlarının olası satışa gayrı resmi onayladığı yorumuna haberinde yer veren Reuters’in haberi için VOA’ya açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye mevcut F-16 filosu için elektronik yazılım satışı konusunda Kongre’nin bugün bilgilendirildiğini açıkladı. Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunun belirtildiği açıklamada söz konusu paketin tutarının 259 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Yazılım uçuş emniyeti için
Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü konunun hem Türkiye hem de Türkiye ile ortak görevlere katılan tüm Müttefik ve ortaklar için “temel bir uçuş emniyeti konusu” olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Biden yönetimi Türkiye’nin F-16 filosunun elektronik yazılımını güncel standarda taşıma çabalarını desteklemektedir. Bu satış, iletişimi güncelleyerek ve yerde çarpışmanın önlenmesi gibi güvenlik önlemlerini iyileştirerek, Türkiye’nin NATO ile birlikte işlerliğini güçlendirecektir” denildi.
Türkiye’nin şu anki F-16 filosu için yazılım güncellemesine odaklanan dar kapsamlı paket, Kongre engeline takılmaması halinde, uzun süre sonra Türkiye ile yapılan ilk savunma paketi anlaşması olacak. WASHINTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.