Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önündeki nöbet eylemi 267’inci haftasında da aralıksız devam ediyor. Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Villiers-Le-Bel ile çevresinden gelen 4 kişilik yeni bir grup üstlendi.

Pazar günü nöbet eylemini devralan grupta Selçuk Karasu, Ümit Öz, Sercan Çalışkan ve Şervan Varto adlı Kürt yurtseverleri yer alıyor.

Eylemcilerden Şervan Varto, Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan nöbetin 5 yıldır devam ettiğine dikkat çekerken, Öcalan’ın esareti sürdüğü müddetçe ‘hiçbir Kürdün özgür olamayacağına’ vurgu yaptı.   Bir diğer eylemci Sercan Çalışkan ise, bu hafta devraldıkları eylemin yanı sıra Öcalan’a yönelik tecridi kırma amaçlı eylemlerin düzenlenmesini istedi. 

Nöbet eyleminin yapıldığı semtte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa Parlamentosu (AP) ve AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumların binaları da bulunuyor. 


 STRASBOURG