‘Viyan Soran’ın katılması büyük devrimdi’

Kadın Haberleri —

Viyan Soran - Leyla Wali Hüseyin

Viyan Soran - Leyla Wali Hüseyin

  • Viyan Soran’ın yoldaşı Dr. Ebubekir Mecid, “Bu katılımın kendisi bile büyük bir devrimdi. Çünkü toplum içindeki bu engelleri ve bentleri aşmak önemliydi” diye andı.

Viyan Soran, sivil adıyla Leyla Wali Hüseyin, 1981’de Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde doğdu. PKK saflarına katıldığı dönemde (1997) Güney Kürdistan’daki kadınların PKK’nin çalışmalarına katılması çok zor olduğunu hatırlatan Viyan Soran’ın yoldaşı Dr. Ebubekir Mecid, “Bu katılımın kendisi bile büyük bir devrimdi. Çünkü toplum içindeki bu engelleri ve bentleri aşmak önemliydi” dedi.

Özgürlük mücadelesi içinde moralli, bilinçli duruşuyla tanınan Viyan Soran, 2006’da 1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gecesinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve uluslararası komploya karşı durarak Haftanin’de bedenini ateşe vererek, özgürlük kervanında ölümsüzleşti. 

Eyleminden önce mektup
Viyan Soran, Öcalan’sız yaşamı reddederek, bedenini ateşe vererek anlamlı bir eylem gerçekleştirdi.
Eylemini gerçekleştirmeden önce Öcalan’a yazdığı mektupta özetle şu cümlelere yer vermişti: “Başkanım! Gerçekleştirdiğim eylemin nedeni, senin ve Kürt halkının üzerindeki komployu kabul etmemek ve egemen devletler tarafından size ve Kürt halkına karşı uygulanan haksızlığa başkaldırmak içindir. Bir tek kişi kalsak bile senin ideolojik çizginin ve felsefenin başarıya ulaşacağına dair iddialı ve inançlıyım.” ROJNEWS / SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.