Avusturya'nın başkenti Viyana'da önceki gün, Mayıs Ayı Şehitlerini Anma Turnuvası düzenlendi. Ciwanên Azad Viyana ve FC Amedspor tarafından organize edilen turnuvaya, çoğu Viyana'dan olmak üzere değişik kentlerden 10 takım katıldı. Turnuva başlamadan önce Viyana ve Çevresi Kürt Demokratik Toplum Merkezi adına etkinliğin anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapıldı. Ardından yapılan maçlar sonunda, turnuvanın birinciliğini Domane Dêrsim takımı, ikinciliği FC Bakure, üçüncülüğü ise Ciwanên Rojava aldı. Centilmenlik Kupası da, YXK Viyanaspor'a gitti. Turnuvada şu takımlar yer aldı: Ciwanên Azad, Ciwanên Rojava, FC Bakure, YXK Viyana, Domane Dêrsim, Kahtaspor, Çölspor, Çölspor 2, Kine Em, Kırşehir.
12 takım yarıştı
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvada ise, 12 takım yarıştı. Etkinlikte bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Sidar Serhet, Türkiye ve Kürdistan'da özgürlük mücadelesinde Mayıs ayının önemli bir yer tuttuğuna vurgu yaparak, Haki Karer, İbrahim Kaypakkaya, Dörtler ve Deniz Gezmiş ile arkadaşlarını andı.
12 takımın katıldığı turnuvada, finale Agirê Sor ve Munzur kaldı. Çekişmeli final maçında ise, birincilik kupası Munzurspor'un oldu.
ŞAHİN ÖÐÜT/VİYANA/SELMA AKKAYA/PARİS