Wagner dağılıyor

Dünya Haberleri —

Wagner

Wagner

  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iç karışıklık ve orduya yönelik ayaklanmayı gerçekleştiren Wagner grubuna dönük "ya sözleşmeleri imzalayın ya da Belarus’a gidin" çağrısına cevap veren Yevgeniy Prigojin 1 Temmuz’da Wagner’in feshedileceğini açıkladı.

Wagner’in Moskova’ya ilerleyişiniden vazgeçerek Ukrayna’daki üslerine geri çekilmesi ardından ilk kez açıklama yapan Putin, üç seçenek sunduğu Wagner mensuplarına, "Bugün Savunma Bakanlığı veya diğer kolluk kuvvetleriyle sözleşme yaparak Rusya'ya hizmet etmeye devam etme veya ailenize ve yakınlarınıza dönme fırsatına sahipsiniz. İsteyen Belarus'a da gidebilir" dedi.
Rusya Devlet Başkanı’nın çağrısına cevap veren paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Wagner Grubu'nun 1 Temmuz itibarıyla varlığına son vereceğini duyurdu.
Prigojin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kimse Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı kabul etmedi. Hiç saldırganlık göstermedik ama füzelerle ve helikopterlerle vurulduk. Wagner, 1 Temmuz itibariyle varlığına son verecek.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.