Wan'da avukat seferberliği

ÖHD Wan Şube Eşbaşkanı Murat Özçiçek

ÖHD Wan Şube Eşbaşkanı Murat Özçiçek

  • Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Wan Şubesi, kentin 13 ilçesinde 160 avukatla, platform bünyesinde ise 300 avukatla seçim güvenliğine yönelik çalışmalarda yer alıyor.

ÖHD Wan Şube Eşbaşkanı Murat Özçiçek, "Yaşanabilecek her türlü ihlal ve eksikliğin giderilmesi, tutanaklaştırılması ve gerekli şikayetlerin yapılması üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oy kullanımı ve sayım sürecinde yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin her türlü itirazı yetkili avukatlar olarak bulunacağız. Elimizde her sandıktan çıkan oy sonuçlarını gösteren tutanaklarımız olacak. İlçe adliyeleri ve Van Adliyesi’nde sayım bitene kadar yaşanabilecek usulsüzlüklere karşı anında tutanaklaştırıp itirazlarımızı yapacağız. Seçim sonrası seçim günü alınan tutanaklarımızı, raporlaştırarak halka paylaşacağız” şeklinde konuştu.

ÖHD olarak sahada çalışma yapmalarının ana nedenlerinden birinin, halkın iradesine yönelik oluşabilecek engellemeleri ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Özçiçek, “Sandık başında da halkımızın avukatlığını yapmak için buradayız. Mevcut iktidarın baskıcı ve anti demokratik yönetiminin son bulması için yapılacak seçimin öneminin farkındayız. Bu anlamda ÖHD olarak bizlerde herhangi bir ayrım gözetmeksizin, tüm halkımız için seçim güvenliğinin sağlanmasını önemli buluyor ve seçimde sandıkların başında olacağımızı ilan ediyoruz” dedi.  

Seçim güvenliği platformu

Wan Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Wan Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Wan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) ile kentte “Van Seçim Güvenliği Platformu” kurduklarını hatırlatan Özçiçek, şunları ekledi: “Platformda da toplamda 300 avukat olarak yer alacağız. ÖHD ve diğer kurumlar olarak, kentte güvenli ve hiçbir hukuksuzluğa mahal vermeden seçimlerin sonuçlanması için çalışacağız.” WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.