Wan'da hizmet zamanı

Wan Belediye Eşbaşkanları

Wan Belediye Eşbaşkanları

  • Gasp edilmesi önlenen Wan Büyükşehir Belediyesi’nin DEM Parti’li eşbaşkanları, dün mazbatalarını aldı. Eşbaşkan Zeydan, bir kez daha halka teşekkür ederek, şunları söyledi:
  • “Artık güzel kentimize, halkımıza güzel hizmetler yapma zamanıdır. Kentin tüm sorunlarına çözüm bulmak için kollarımızı sıvayacağız.”

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, mazbatalarını aldı. 

Halk iradesine yönelik gasp girişimine karşı sokağa dökülen on binlerin protestoları sonucu geri adım atılmak zorunda kalınan Wan’da, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, dün mazbatalarını almak üzere İl Seçim Kurulu önüne geldi. Şedal ve Zeydan’a yüzlerce partili eşlik etti. Mazbatalarını alan eşbaşkanlar, belediye binasına hareket etmeden önce kendilerine eşlik eden halka kısa birer konuşma yaptı. 

Umutlarımız dirildi

Mazbatayı aldıktan sonra kitleye seslenen eşbaşkan Şedal, şunları söyledi: “Eşitlik, adalet ve kolektif vicdanı yeniden bu toplumda tesis edebilmenin mücadelesini uzun yıllardır veriyoruz. Yerel yönetimlerde de aynı fikriyatla mücadelemiz devam ediyor. Özellikle 2024 seçimlerine hazırlanırken, ön seçimlerden bu yana adaylarının etrafından kenetlenen başta genç yoldaşlarımıza, kadınlara, annelere, sivil toplum kuruluşlarına ve kentimizin tüm dinamiklerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Olası bir yönelim karşısında demokratik hakkını ortaya koyarak direnişimizi büyüten, mücadelemizin zaferle sonuçlanması sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Wan, hak, özgürlük ve adalet arayışımızı güçlendirdi, umutlarımızı tekrardan diriltti. Sadece Wan adına değil, tüm coğrafya ve halklar adına bu umudu yükseltmiştir. Bu zafer kutlu olsun.”

Toplumsal barış vurgusu

Herkese teşekkür eden Zeydan ise şunları ifade etti: “Kısa bir süreliğini de olsa hukukun, adaletin askıya alındığı bir süreçten geçtik. Demokrasiden, hukuktan, adaletten yana tavır alan; iradesini sahiplenen başta Wan halkına ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyoruz. YSK’nin aldığı bu karar, hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve toplumsal barışın, birlikte ve onurlu bir yaşamın iradesini daha da güçlendirmiştir. Coğrafyamızın artık çatışmaya, hukuksuzluklara ihtiyacı yok. Hepimizin toplumsal barışa, birlikte, onurlu bir yaşamı tesis etme sorumluluğumuz var. Artık toplumsal barışı tesis etme, güzel kentimize, halkımıza güzel hizmetler yapma zamanıdır. Kentin tüm sorunlarına çözüm bulmak için kollarımızı sıvayacağız. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.” WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.