Wan'da siyasi tutsak kadınların fırçalarından dökülen resimler, "Sakinelerin Ruhuyla Tutsak Fırçalar" sergisiyle sanatseverlerle buluştu. Wan TUYAD-DER tarafından Nuda Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergiye yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Wan ve ilçe Eş Başkanlarının da katılım gösterdiği sergide, Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçisi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in yanı sıra tutsakların hayal dünyalarının zenginliğini yansıtan çok sayıda resim dikkat çekti.

Sergide konuşan Wan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, tutsakların bulundukları zor koşullara karşın üretmiş oldukları eserler için teşekkürlerini iletti. Hatice, Wan halkına hitaben,"Kobanê ile dayanışmamız gerektiğinin çağrısını yapalım" diye konuştu.

Hatice’nin konuşmasının ardından "Mazlumlarla başlayan Hayrilerle devam eden" adlı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sergiden elde edilecek bütün gelirler Kobanê'ye yardım olarak gönderilecek. Resimler 31 Ocak tarihine kadar Nuda Kültür Merkezi'nde sergilenecek. 

 JINHA/WAN