Ahmet Güner, Deniz Sevindi, Mehmet Coşkun, İsmail Uzun, Servet Çelik, Ahmet Coşkun, Reis Polat ve Volkan Altun’un yer aldığı komisyon, Wan Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı da ziyaret etti.
Gittikleri dönemin Kurban Bayramı’na denk geldiğini belirten Deniz Sevindi ve Mehmet Coşkun ayrıca 49 kurban kesip, depremzedelere dağıttıklarını dile getirdi. Depremzedelerin her türlü destek ve yardıma ihtiyaçları olduğunu belirten Sevindi ve Coşkun, yardım çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi. 

9 bin Euro topladılar

Öte yandan Almanya’nın Attendorn kentinde Kürdistanlılar, yaklaşık 3 haftadan beri kent merkezinde açtıkları çadırda geleneksel Kürt yemekleri satarak elde ettikleri geliri Wan’a gönderme yönünde çalışma yürütüyor. Kürdistanlılar şimdiye kadar 9 bin Euro topladı.

Çalışma, Kürt Halk İnisiyatifi ve Kürt Camii tarafından yürütüldü. Attendorn Belediye Başkanı Wolfgang Hilleke de çalışmalara destek vererek kentte bir duyarlılığın oluşmasına önemli bir katkı sundu. Başından beri yardım çalışmalarını yürüten Faruk Bilgin ve Ercan Yılmaz, yardım çalışmalarında kendilerine destek veren Attendorn halkına ve Belediye Başkanı’na teşekkür etti. Depremzelerin yaralarının henüz sarılamadığına dikkat çeken Bilgin ve Yılmaz, çalışmalarının yılbaşına kadar süreceğini söyledi.

NURETTİN BÜYÜK/MESCHEDE - HÜSEYİN BAKIR/ATTENDORN




Depremde yaşamını yitirenlerin anısına kent ormanı

“Bir Orman Gibi Kardeşçesine...” sloganıyla Wan depreminde yaşamını yitirenlerin anısına fidan dikildi. 700 fidanın dikildiği Mastfroştepe’deki Kent Ormanı’na depremde yaşamını yitiren Japon arama kurtarma ekibindeki Dr. Atsushi Miyazaki’nin ismi verildi.
Amed Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nın “Bir Orman Gibi Kardeşçesine...” sloganıyla organize ettiği fidan dikme etkinliği Mastfroştepe’de yapıldı. Diyarbakır Çevre Hizmetleri Birliği (DİÇEB), Diyarbakır Ağaçlandırma Derneği, Yerel Gündem 21 ve Çevre Sağlık Meclisi temsilcileri, Diyarbakır Bisiklet Kulübü üyesi gençler, kadınlar ve çocuklar, hep birlikte Kent Ormanı’na gitti. Eline kürek alan herkes, Wan’da yaşamını yitirenlerin anısına birer fidan dikti.

Gazeteciler unutulmadı

Van depreminde yaşamını yitiren gazeteci Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz da unutulmadı. Haberi izleyen gazeteciler, arkadaşları adına ağaç dikerek isimlerini ölümsüzleştirdi. 700 fidanın dikildiği Mastfroştepe’deki Kent Ormanı’na depremde yaşamını yitiren Japon arama kurtarma ekibindeki Dr. Atsushi Miyazaki’nin ismi verildi.

DİHA/AMED