Werxelê direnişçileri söz verdi

.

.

  • "Bu topraklara düşmanın kolay kolay girmesine izin vermeyeceğiz. Bu ruh ve inançla son nefesimize kadar mücadele edeceğimize ve kazanacağımıza söz veriyoruz."

Xakûrkê’deki gerillalar, Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için yaptıkları eylemlerde 2 Türk askerini öldürdü. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi: 
Türk ordusu, Xakûrkê’nin Geliyê Reş alanında, 25 Eylül günü bir işgal saldırısı başlattı. Aynı gün bu saldırı birliği gerillalar tarafından sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü. TC devleti, özel savaş medyası aracılığıyla bu askerlerin kaza sonucu öldüklerine dair yalan haberler yayınladı. 
Gerillalar, 28 Eylül günü saat 08.30’da Girê Şehîd Şahan ve 30 Eylül günü saat 07.30’da ise Girê Karker’de bulunan işgalcileri, ağır silahlarla hedef aldı. İki eylemde de belirlenen hedefler isabetle vuruldu. Xakûrkê’deki gerillaların, Werxelê Direnişçileri’ni selamlamak için gerçekleştirdiği bu eylemlerde en az 2 Türk askeri öldürüldü. 
KDP’ye bağlı silahlı güçler, 29 Eylül günü saat 17.30’da Xakûrkê’ye bağlı Goşînê alanındaki Girê Şehîd Hawar çevresinde görevi başında olan gerillalara ateş açtı.
Avaşîn’in Kartal alanı, 29 Eylül’de savaş uçaklarıyla bombalandı. 
Zap’ın Tîpa T ve Girê Şehîd Sîmko alanları, 29 Eylül gecesi saldırı helikopterleriyle bombalandı.
Dihok'un Amediyê ilçesinin Çemankê nahiyesine bağlı Karawa köyü, 29 Eylül günü saat 18.10’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

Werxelê’den mesaj var
Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’ndaki gerillalar, sesli bir mesaj gönderdi. Dün ANF’de yayınlanan mesaj şöyle: “Direniş alanından, başta Önder Apo’ya, zindandaki yoldaşlarımıza, dava arkadaşlarımıza, özgürlük ve sevgiye tutkun halkımıza, en sıcak iradi selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. 
Bildiğiniz gibi özgürlük davasının tasfiyesi ve gerillanın imhası temelindeki konsepte karşı 23 Nisan’dan bu yana öncülerimiz olan Mazlum Doğan, Kemal ve Hayrilerin şiarı ile öncü komutanlarımız Serhat, Diyana, Bawer ve Delaller öncülüğünde büyük bir direniş ve mücadele yürütülmektedir. Bu direnişteki tüm yoldaşlar heyecan ve morali zirvesel düzeyde yaşamaktadırlar.
Bu direnişte yer alan birçok yoldaşımız son dakikalarına kadar da savaştılar ve şehit oldular. Biz de onların davalarının takipçileri olarak, gerekirse vücudumuzdaki son kemik parçasına kadar da feda ederiz. Ve gerekirse; düşman karşısında Zilan gibi yaşamın fedaileri oluruz! Kanla yıkanmış bu topraklara düşmanın kolay kolay girmesine izin vermeyeceğiz. Bu ruh ve inançla son nefesimize kadar mücadele edeceğimize ve kazanacağımıza söz veriyoruz!”  
BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.