Yakılan başörtülerde gericilik küle dönecek

Kadın Haberleri —

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

  • Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD), vahşice katledilen Ermeni kadın asker Anush Abetyan ve Jîna Amînî’ye  ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Kadına yönelik suçlarda bu devletlerin nereden güç aldığını soran YJAD, bu gerici güçlerin kadınların başörtülerini yakarak yükselttikleri ateşte küle döneceğini kaydetti.

Jîna (Mahsa) Amînî ve Ermeni kadın asker Anush Abetyan’ın katledilmesine ilişkin Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (Yekîtiya Jinên Elewî Yên Demokratîk-YJAD) yazılı bir açıklama yaptı. “Kadın düşmanı gerici, erkek egemenlikli rejimler her yerde kadını katlediyor. Tecavüzü, tacizi, köleliği,  sömürüyü her türlü şiddeti dayatıyor, meşru görüyor” diyen YJAD şu açıklamada, “Jîna Amînî, İran’da Molla rejiminin 'ahlak polisleri' tarafından saçları İslami kurallara göre örtülmediği için gözaltına alına alındı ve işkence ile  katledildi. 

Yine Azerbaycan askerleri tarafından Ermeni kadın asker Anush Abetyan korkunç işkence yöntemleri uygulanarak katledildi. Dünyanın gözü önünde  kadına karşı insanlık suçu işleyen bu  gerici rejimler, bu  cesareti  nereden ve nasıl alıyorlar?” diye sordu. 

Kadına yönelik işlenen insanlık suçlarını ve kadın kırımını kınayan YJAD açıklamasında uluslararası kurumların, insan hakları örgütlerini, kadın hakları savunucularını kadına yönelik suçların durdurulması için sorumluluk almaya çağırdı.

“Kadın bedenini, ruhunu, yaşamını  her türlü saldırıya açık hale getiren gerici sisteme karşı Reya Haq –Hakikat  yolunda yürüyen biz Alevi canlar, mücadelemizi büyüteceğiz” açıklamasında bulunan YJAD, şunları kaydetti: “İnancımızdan dolayı Alevi toplumunun  kadınları olarak aynı biçimde biz de katliamlardan geçtik, saldırılara uğradık. Aynı acıları yaşadık. Gerici rejimler tarafından kadınlara yaşatılan bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Faşist gerici kadın düşmanı zihniyete karşı her yerde birlikte mücadele edeceğimize, birlikte özgürlüğümüzü  sağlayacağımıza inanıyoruz. Rojhilatê Kurdistan halkının ve kadınlarının direnişini selamlıyoruz! Kadınların protesto amaçlı saçlarını keserek, başörtülerini yakarak yükselttikleri ateşte, her türlü gericiliğin küle dönüşeceğine inanıyoruz. Jin, Jiyan Azadî!”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.