Yangınlarda riskli hafta

Yangın / foto:AFP
- Türkiye ve Bakure Kürdistan’da devam eden yangınlar en az 4 kentte kontrol altına alınsa da, sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle yangınların yeniden başlama riski yüksek.
Yangınlara ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin, Uşak Sivaslı ve Antalya ilçelerinde çıkan 5 ayrı yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
Yangınlara ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin, Uşak Sivaslı ve Antalya ilçelerinde çıkan 5 ayrı yangının kontrol altına alındığını duyurdu.
3 ilde devam ediyor
Bakan Yumaklı, Karabük Safranbolu, Bursa Kestel’de ve Maraş 12 Şubat’ta yangınların sürdüğünü açıkladı. Safranbolu’da 19 köye bağlı 57 mahallede, toplam 928 evde yaşayan bin 839 kişi güvenli bölgelere alındı. Bursa’da 3 bin hektarlık alanda etkili olan yangın nedeniyle 480 haneden bin 765 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Yumaklı, sıcak hava ve rüzgar nedeniyle söndürülen yangınların yeniden alevlendirme riski taşıdığını söyledi.
Amed’in Licê ilçesine bağlı Dêrqam kırsal mahallesinde çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında 35 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Süleymaniye köylerinde yangın
Süleymaniye Orman ve Çevre Polisi Müdürlüğü, Qeredax’a bağlı Baxan ve Caferani köylerine bağlı bağlık ve ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi. HABER MERKEZİ










