Yanıt verilmesi gerekiyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • KJK Koordinasyonu, saldırıların niteliği ve kapsamına dikkat çekerek, çok daha güçlü bir direniş ve mücadeleyle yanıt verilmesi gerektiğini vurguladı.

KJK Koordinasyonu, Türk devletinin SİHA saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Koordinasyon, Türk devletinin, yüz yıldır aralıksız bir biçimde soykırım kıskacına aldığı Kürt halkını, direnen, mücadele eden önderlerini ve öncülerini yok etmeyi bir politika haline getirdiği; örgütsüz, öncüsüz ve statüsüz bırakarak, asimilasyon, sürgün, idam ve katletmeyle varlığını ortadan kaldırmayı amaç edindiğini vurguladı.

Koordinasyon, açıklamasında şunları kaydetti: "Bunu yaparken hain Kürt’ten bölge devletlerinin Kürt düşmanı yaklaşımlarından ve uluslararası hegemon güçlerin çıkarcı politikalarından faydalanarak, destek ve katkı aldı. Kürt’ü yok etme politikası daha da pervasız bir hal alarak, Başûr, Rojava ve Rojhilatê Kurdistan’a taşırdı. Benzer saldırılarını yurt dışında, nerede bir Kürt var ise oraya ihraç etti. Hiçbir uluslararası hukuk, insani ve ahlaki norm tanımadan bu saldırılarını yoğunlaştırarak sürdürmektedir. Dünya da seyretmektedir. Türk devleti, Kürtler ve Rojava’nın DAİŞ’i yenmesinin intikamını alıyor. Bu insanlık dışı saldırılarla DAİŞ'i yenmiş olmanın bedelini ödetiyor. Başta DAİŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon güçleri olmak üzere uluslararası toplum bu saldırılara karşı sessizliğini koruyor. Bu sessizlik, hiçbir etik ölçüye sığmıyor."

Türk devletinin, Erdoğan-Bahçeli kliğinin öncülük ettiği dinci, ırkçı, milliyetçi ve insanlık düşmanı politika ve saldırı konseptini direnen Kürt’ü katlederek, bölgede tek hegemon güç olma amacına işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi: "Önünde engel olarak gördüğü ve düşman saldığı direnen ve mücadele eden Kürt’e yok etme amacının tüm boyutlarının görülerek çok daha güçlü bir direniş ve mücadeleyle yanıt verilmesi gerekiyor.

Tek tek yok etme

Sahadaki bu saldırılar, Rojava’nın nasıl tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Sömürgeci devletlerin güncellenen kirli pazarlıklarının, diplomatik anlaşmalarının amacı, Kürtleri iradesiz, kendini yönetemez, geleceklerini yönetemez hale getirmektir. Saldırılar geneldir, diğer Kurdistan parçalarını da kapsıyor. Kürt kazanımlarını tek tek yok etme çabaları yoğunlaştırılmış durumda. Her tarafta saldırılar var, saldırıları önlemenin yolu da direnmektir. Kürtler pasif bir direnişle ile değil radikal süreklilik kazanmış direniş ve mücadele ile kazanımlarını korumayı bilecek güç ve iradeye sahiptir. Rojava ve halkımızın kaderi risk altındadır. Bedeli ne olursa olsun kazanımlarımızın darbelenmesine müsaade edilmemelidir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.