Yarım saat görüş için 2 bin 176 km yol

Aydi Baran

Aydi Baran

  • Aydi Baran, tutuklu oğlu ile yarım saat görüşmek için 2 bin 176 kilometre yol gidiyor.

 

Salgın gerekçesiyle cezaevlerinde askıya alınan açık görüşler, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla 1 Aralık'ta yeniden başladı. Bilinçli olarak ailelerinden uzak yerlere gönderilen tutsaklarla yapılan yarım saatlik görüşmenin yetersizliğine dikkat çeken aileler, bu durumun düzeltilmesini istiyor. Tekirdağ Cezaevi’nde tutulan Çetin Baran’ın annesi Aydi Baran, yapılanın vicdansızlık olduğunu dile getirdi. Ailelere yapılan eziyete son verilmesini isteyen Baran, ailelerine yakın cezaevlerine sevk edilmesi çağrısında bulundu. 

Oğlunun uzak cezaevine götürülmesinden dolayı yılda iki defa görüşüne gittiklerini, salgından kaynaklı iki yıldır görüşe gidemediklerini belirten Aydi Baran, “Uzun bir aradan sonra gidip oğlumu gördüm. O kadar uzun yol gittim. Bir gece İstanbul’da kaldım. Sabah erkenden kalkıp, cezaevine görüşe gittim. O kışta yağmur altında gittik. 2 yıldır yapamadığımız açık görüşü tüm zorlukları çektik, ama yarım saat görüş yaptırdılar. 2 yıl boyunca yapamadığımız görüşlerin sözde telafisi olacaktı ama olmadı. Yarım saat hiçbirimize yetmez. Biz anneyiz, 2 yıldan fazladır çocuklarımızı görmedik” dedi. 

Girişlerdeki arama adı altında onur kırıcı işlemlere de tepki gösteren Baran, “7 yıldır Tekirdağ Cezaevi’ne gidiyorum, böyle bir arama görmedim. Her yerimizi aradılar” diye konuştu. İnfaz düzenlemesine dikkati çeken Baran, Tecavüzcülerin, hırsızların ve mafyaların serbest bırakıldığını fakat siyasi tutuklulara dönük yapılan ayrımcı uygulamaların devam ettiğine değindi.

Görüş için kendisi gibi birçok annenin kilometrelerce yol katettiğini ifade eden Baran, şunları söyledi: “Benim gibi okuma-yazması olmayan birçok tutuklu annesi var. Bir yerden bir yere gidemiyoruz. Kaybolacağız diye korkuyoruz. Çocuklarımızı alıp uzak cezaevlerine götürmesinler. Sırf imkanı olmadığı için çocuklarını görmeye gidemeyenler var. Bizde ancak yılda 2 defa gidiyoruz. Mersin’de yaşıyoruz. Yakınımızda Tarsus Cezaevi var. Çocuklarımızı oraya getirsinler. Bizde rahat bir şekilde gidip görelim. Bizler anneyiz, gidip hafta bir çocuklarımızı görmek istiyoruz. Buna son verin.”  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.