Yasak bitti, engel sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan

  •  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüş engeline gerekçe gösterilen 6 aylık “avukat görüş yasağı” sona ermesine rağmen yapılan başvurular reddediliyor. 

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan, bir yılı aşkındır haber alınamıyor. Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile en son 25 Mart 2021'de 4-5 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı, avukatları ise en son 7 Ağustos 2019'da görüşebildi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 22 Kasım 2021’de Öcalan ve İmralı’da bulunan tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile "derhal görüşme" talebiyle Bursa İnfaz Hakimliği'ne başvuru yaptı. Avukatlar yaptıkları başvuruda, haber alınamama haline son verilmesini ve müvekkilleriyle fiziki temasın sağlanması talebinde bulundu. Avukat görüş başvurusunu reddeden hakimlik, Öcalan hakkında 12 Ekim’de verdiği 6 aylık avukat görüş yasağını gerekçe gösterdi. 12 Ekim’de verilen avukat görüş yasağı, 22 Nisan’da sona erdi. Görüş yasağı süresi bitmesine rağmen Öcalan, avukatları ile görüştürülmedi. 26 Nisan’da yeniden görüşme başvurusu yapan avukatlara, olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapılmadı. 

 Öcalan’ın avukatları İbrahim Bilmez, Cengiz Yürekli, Nevroz Uysal ve Mazlum Dinç, müvekkilleriyle görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne dün bir kez daha başvuruda bulundu.

Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra en son 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebilmişti. Öcalan, kamuoyunda kendisine dair büyüyen kaygılar üzerine geçtiğimiz yıl 25 Mart’ta kardeşi Mehmet Öcalan’la yine telefonla görüştürüldü. Mehmet Öcalan, bu görüşmenin 4-5 dakika sonra kesildiğini duyurmuştu. Öcalan ve İmralı'daki diğer tutsaklardan 25 Mart 2021'den beri hiçbir haber alınamıyor.  BURSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.