Yaşlının kaderi yoksulluk oldu

Toplum/Yaşam Haberleri —

Berliner Tafel

Berliner Tafel

  • Almanya'da giderek daha fazla insan ayın sonunu getirebilmek için ücretsiz gıda maddesi dağıtan gıda yardım kuruluşlarına bağımlı hale geliyor.

Ücretsiz gıda yardımı dağıtan Tafel’in çatı kuruluşu başkanı Steppuhn, Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, gıda bankasına gelen insanların dörtte birinin artık emeklilik yaşında olduğunu, düşük emekli maaşı veya temel güvence aldıklarını söyledi.

Bu eğilim Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında bu yana daha da belirgin hale geldi. Yüksek kiralar, enerji ve gıda fiyatları göz önüne alındığında, bu eğilimin devam edeceği görülüyor.

Steppuhn, özellikle doğu Almanya'da yaşlılar arasındaki yoksulluğun artacağını varsayıyor.

Ancak sosyal devlet ve emeklilik sistemindeki açıkları doldurmanın Tafellerin görevi olmadığını vurguladı. Birçok Tafel kuruluşu ihtiyaç sahiplerini kabul etmeyi geçici olarak durdurmuş durumda.

2 bin dağıtım noktası

Şemsiye kuruluşa göre, Şubat ayı itibarıyla Almanya'da 2 binden fazla dağıtım noktasına sahip 975 Tafel şubesi bulunuyor. Tafel süpermarketlerden, ucuzlukçu mağazalardan veya büyük fırınlardan aldığı gıda bağışlarını ücretsiz olarak veya sembolik bir katkı karşılığında yoksulluktan etkilenen insanlara dağıtıyor. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.