
Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) dün yaptığı yazılı açıklamada, direnişin kesintisiz bir biçimde devam ettiğini vurgulayarak, şunları paylaştı:
Türk işgal güçleri 25 Aralık gecesi Cizre’nin Nur ve Cudi mahallelerine tanklarla girmeye çalıştı. Gençlerin verdiği karşılık sonucu düşman geri çekildiler.
Robot da kullanıyorlar
Nur Mahallesi’nde ise düşmanın askeri amaçla kullandığı bir robot gençlerin eline geçti. Cudi Mahallesi’nde de düşmanın sivillere karşı yaptığı saldırılarda bir çocuk katledildi, bir kadın da yaralandı.
4 özel harekatçı
Amed’in Sur ilçesinde 24 Aralık’tan itibaren düşman güçleri Hasırlı civarında eevleri yıkarak ilerlemeye çalışıyor. Düşmanın halka saldırılarına karşılık gençlerin Hasırlı’da yaptığı misilleme eylemlerinde Türk işgal güçlerinin 4 elemanı öldürüldü. 25 Aralık günü ise düşman güçleri Kurşunlu camii ve Hasırlı arasında tanklarla ilerlemeye çalıştı. Buna karşılık gençler bu tankları roketlerle vurdu. Darbelenen tanklar geri çekildi.
Aynı gün Sur ilçesine bağlı yoğurt pazarında mahalleye sızma girişiminde bulundular. Bunu fark eden gençler düşman güçlerini etkili bir şekilde vurdu; bir özel harekatçı öldürüldü.
Amed merkeze bağlı başta Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur ilçesine yakın mahallelerde olmak üzere tüm ilçelerde her gün silahlı eylemler gerçekleşmektedir. Fakat bu eylemlerin sonuçları net bilinmiyor.
Türk devlet güçleri öz yönetim alanlarına yaptığı saldırılarda ilerleyemiyor ve sivilleri kalkan yapıyor. Sivilleri hem hedef alıp katleden hem de kendine kalkan olarak kullanmaktan hiç çekinmeyen rejim güçleri bunu çok iyi bilmelidir ki, katledilen ve edilmekte olan bu halkın kanında boğulacaktır; katliamların hesabı misliyle sorulacaktır. YDG-H olarak halkımızın desteği olduğu müddetce işgalci hiçbir gücün öz yönetim alanlarına girmesine izin vermeyeceğiz. Kürdistan şehirlerinde öz savunmayı yayarak Kürdistan halkının özgür iradesi tanınıncaya kadar direnişimizi yükseltmeye devam edeceğiz.
AMED