Suudi Arabistan ile İran arasında vesayet savaşının yaşandığı Yemen'de uzun zamandır beklenen ateşkese münferit çatışmalar dışında riayet edildiği bildirildi. Tarafların uymayı taahhüt ettikleri ateşkesin kalıcı olması halinde, Kuveyt'teki Yemen barış görüşmelerinin öngörüldüğü gibi 18 Nisan'da başlayabileceği duyuruldu. Daha önce ilan edilen ateşkesler uzun sürmemişti.
Yemen'in kuzey ve batısını ele geçiren Şii Husiler, Sunni Devlet Başkanı Abdrabbuh Mansur Hadi ve müttefiklerine karşı savaşıyor. Hadi’yi destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki Sunni askeri koalisyon ise bir yıldır Yemen'i bombalıyor.
Yaşanan güç savaşında olan ise sivillere oluyor. Yemen'de 3 bini sivil olmak üzere 9 bin kişi öldürüldü. 2 milyondan fazla Yemenli de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yemen nüfusunun yüzde 82'sine tekabül eden 21 milyon kişi ise yardıma muhtaç halde. STÖ’ler, "Yardımlar acil yetiştirilmezse kitlesel çocuk ölümleriyle karşılaşabiliriz" uyarısında bulunuyor.
SANAA