Yemen’de yardım izdihamı: 78 ölü, 150 yaralı

Dünya Haberleri —

Sana'da yardım dağıtımında yaşanan izdiham sonrası kalanlar

Sana'da yardım dağıtımında yaşanan izdiham sonrası kalanlar

  • Yemen’in başkenti Sanaa’da Ramazan bayramı için para yardımı dağıtıldığı esnada yaşanan izdihamda 78 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan 150 kişiden 13’ünün durumu ağır.

Husilere ait televizyon kanalı El Masirah’a açıklama yapan Sana'da bulunan Sevre Hastanesi Kurulu Başkanı Dr. Mutahhir Murşid, izdihamın bir iş adamı tarafından yapılan nakdi yardım dağıtımı sırasında yaşandığını söyledi. Murşid, izdihamda 78 kişinin hayatını kaybettiğini ve 150'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Hastanede tedavi altına alınan 13 kişinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.
Husi bölgesinin İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da izdihamın Ramazan Bayramı’nın gelmesi nedeniyle halka yardım dağıtımı esnasında oluştuğu doğrulandı. 
Yüzlerce kişinin toplandığı belirtilen okulda kişi başına 5000 Yemeni yanı yaklaşık 9 Amerikan doları yardım yapıldığı izdihamın da bu sırada meydana geldiği ifade edildi. Medyaya yansıyan görüntülerde, halkın yaşanan izdihamda birbirlerini ezdiği çok sayıda kişinin yardım çığlıkları attığı görülüyor.
İzdiham sonrasına dair görüntülerde de okul binası içerisinde çok sayıda kişiye ait ayakkabılar ve elbiselerin parçalanmış şekilde etrafa yayılmış oldukları görülüyor. İçişleri Bakanlığı, yardım organizasyonunu yapan kurumdan iki kişinin olayla ilgili gözaltına alındığını açıkladı.
Yemen’de 8 yıldır devam eden iç savaş ülke nüfusunun tamamına yakınını derin bir açlık ve yoksulluk içerisine sürüklemiş durumda. SANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.