Yerli vekiller bitti sıra Alman vekillerde

Dünya Haberleri —

Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut

Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut

  •  Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut’un, Ağustos ayı başında Türkiye’ye giriş yaptığı sırada gözaltına alındığı ortaya çıktı. 

 

Alman Federal Parlamentosu Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında verdiği tutuklama kararına istinaden Antalya’da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Alman Dışişleri Bakanlığı, Frankfurter Allgemeine gazetesine Federal Hükümetin, Akbulut’un gözaltına alındığı haberlerinin ardından üst düzeyde girişimlerde bulunduğunu doğruladı. 

Olay 3 Ağustos günü Antalya’da yaşandı. Alman milletvekili Akbulut, Türkiye’ye giriş yaparken sınır polisi tarafından gözaltına alındı ve üç saat gözaltında tutuldu. FAZ haberine göre Akbulut’un kendini Alman Federal Parlamentosunun bir üyesi olarak tanıtmasına rağmen bir sulh ceza hakiminin karşısına çıkarıldı. Alman Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin devreye girmesiyle birlikte Akbulut hakkındaki tutuklama kararının kaldırıldığı bildirildi. 

‘Tutuklama kararını Türkiye’ye vardığımda öğrendim’

Alman Dışişleri Bakanlığı olayı doğrulayarak bakanlığın olaydan haberdar olduğunu ve gözaltı haberinin ardından Alman hükümeti "üst düzeyde, ısrarla ve çeşitli kanallar aracılığıyla" müdahalede bulunduğunu ifade etti. 

Gözaltının ardından Akbulut’un Türkiye’den ayrıldığı da haber verildi. 

Cumrtesi gecesi geç saatlerde dijital medya aracılığıyla bir açıklama yapan Gökay Akbulut, hakkındaki tutuklama kararını Türkiye’ye vardığında öğrendiğini, bu konuda ifade vermek zorunda kalmadan önce dosyanın birkaç saat içinde silindiğini söyledi.

Bakanlık ve Akbulut, tutuklama dosyasının içeriği ve kendisine ne gibi suçlamalar yöneltildiği konusunda ise bilgi vermedi. 

2017 yılından bu yana Sol Parti milletvekili olan Gökay Akbulut, Almanya’da Kürt toplumu üzerinde yürütülen kriminalizasyon politikalarına yönelik eleştirileriyle tanınıyor.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.