Yılmaz Ailesi failleri istiyor

  • Silivri’de gardiyanların işkencesi sonucu katledilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi, cezaevi önünde protesto eylemi düzenleyerek, faillerin ortaya çıkarılmasını istedi. 

 

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cazevi’nde gardiyanların işkencesi sonucu katledilen Ferhan Yılmaz’ın ailesi, cinayetin hala aydınlatılmamasına tepki göstermek için cezaevi önünde protesto eylemi yaptı. Eylemde, Yılmaz’ın hastanede yoğun bakımda olduğu sırada çekilen fotoğrafları yanı sıra konulduğu kanlı tabutun olduğu dövizler taşındı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm de destek verdi. Gülüm,Yılmaz’ın katledildiğinin altını çizerek, birçok tutsağın da işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. “Bunun hesabı sorulmayacak mı? Sorumluları cezalandırılmayacak mı? Cezaevlerinde yaşanan katliamlar son bulmayacak mı?” diye soran Gülüm, şöyle devam etti: “Cezaevlerindeki mahpusların ölüme sürüklenmesi, her türlü kötü muamele daha ne kadar sürecek? Bu işkence bu zülüm daha ne kadar sürecek? Aile, ‘biz çocuğumuzu yitirdik ama diğer aileler çocuklarını kaybetmesin’ diyorlar.” dedi. 

Cezaevlerindeki katliam, işkence ve baskıların peşini bırakmayacaklarını söyleyen Gülüm, şunları ifade etti: “Mahpuslar intihara sürükleniyor. Her gün yapılan kötü muamele mahpusları intihara sürüklüyor. Adalet Bakanlığından ve yetkililerden bu konuda ses yok. Sorulduğunda hiçbir şey yok diyorlar. Hiçbir şey yoksa Yılmaz nasıl öldü? Hiçbir şey yoksa burada mahpuslar yoğun bakıma kaldırıldı? Hiçbir şey yoksa mahpuslar neden ayrı ayrı tek başına başka cezaevlerine sürgün edildi? Bu soruların cevaplarını istiyoruz. Cezaevleri katliamlar evi olmaktan çıkarılsın.” 

Yılmaz’ın katledildiğini belirten kardeşi Hikmet Yılmaz da buna rağmen soruşturmada bir ilerlemenin olmadığını kaydetti. Yılmaz, şöyle devam eti: “Benim kardeşim gitti, amacımız diğer mahpuslara bir şey olmasın. Bunun için mücadele edeceğiz. Benim kardeşim kesinlikle işkence sonucu öldürüldü. Diğer arkadaşları da işkenceye uğradı. Daha sonra başka cezaevlerine nakledildiler. Aileleriyle görüşen mahpuslar, ‘oğlunuz kalp krizi değil, işkence sonucu öldürüldü’ diyor.” 

Yılmaz, işkenceye dair görüntülerin de ortaya çıkarılmasını istedi. 

Ferhan Yılmaz’ın ailesi, yaşananlara ilişkin Batman Atatürk Parkı'nda da açıklama yaptı. Açıklamaya Yılmaz’ın ailesi, HDP, CHP, Gelecek, DEVA partilerinin temsilcileri katıldı. Açıklamaya katılanlar Yılmaz’ın hastanede çekilen fotoğraflarını taşıdı. Fotoğrafların üzerinde “Ferhan Yılmaz için adalet, sessiz kalma” yazısı yer aldı. Baba Mehmet Yılmaz, "Oğlum cezaevi tarafından öldürüldü, gardiyanlar yaptı bunu. Yetkililere sesleniyorum, kim öldürdüyse cezasını çeksin. Bu olayı aydınlatın” dedi. Yılmaz'ın kardeşi Cevriye Yılmaz ise, kardeşinin resmine bakıldığı zaman kalp krizi geçiren bir kişinin görüntüsünün görülmediğini belirterek, "Bu acıyı bize yaşatanların ceza almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.   İSTANBUL/BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.