
Mesajda, "Kadın ordumuzun öncü militanlarından ve komutanlarından Gülnaz Karataş (Bêrîtan Hevî), Kürt kadınının özgürlük ve direniş sembolü haline gelmiştir. Bêrîtan, özgürlükten ve onun ilkelerinden taviz vermeyen, toprağına ve halkına bağlı örnek Kürt kadını duruşudur. Bêrîtan, köleliği ve teslimiyeti asla kabul etmeyeceğini, kendisini uçurumdan atarak göstermiştir" denildi. "Bêrîtan Kürt kadınının kendi tarihinde beslenerek Apocu kişilikle kendini zafere taşıması demektir" ifadesinin de yer aldığı mesajda, YJA Star kadın ordusunun, bugün de Karataş’ın izinde yürüdüğüne vurgu yapıldı.
Sınırsız yoldaşlığın modeli
"Bêrîtan Önder Apo’ya sınırsız yoldaşlığın modeli demektir" denilen YJA mesajında şunlar belirtildi: "Önderliğimizin özgür yaşam felsefesi temelinde bilinçlenen ve örgütlenen Kürt kadını; iradelidir, cesurdur, fedakardır. Bu yüzden iradesi teslim alınmak ve sindirilmek isteniyor. Kürt kadını bu dayatmalar karşısında, ölüm dahi her şeyi göze alarak tercihini özgürlükten, özgür yaşamdan yana yapmaktadır. Bêrîtan geleneği ile büyüyüp gelişen kadın ordumuzun daha da büyümesi için, başta özgürlük tutkunu tüm kadınları ve Kürt kızlarını özgürlük saflarımıza çağırıyoruz. Bêrîtan özgürlük sözümüzdür. Bêrîtan çizgisinde mücadelemizi daha da yükselterek başarma ve Önder Apo ile buluşma sözümüzü bu tarihi gün vesilesiyle yineliyoruz."
Kararlılık sözü verildi
Güney Kürdistan’ın Qeladize kentine bağlı Gırdık Köyü’nde yaşayan kadınlar, yaşamını yitirişinin 20.yıldönümünde PKK gerillası Gülnaz Karataş’ı andı.
RJAK tarafından organize edilen toplantıya çok sayıda kadın katıldı. RJAK Üyesi Kürdîstan Munzur, " Bêrîtan arkadaşın eylemi, Kürt halkı ve Kürt kadını için yeni bir sayfa açmıştır. Bu eylemle Kürt kadınının mücadele kararlılığı gösterilmiştir. O'nun felsefesinde, mücadelesinde tereddüte yer yoktu. Kararlılık, direniş ve sonuna kadar mücadele vardı. Biz de Bêrîtan ark kararlılığıyla mücadelemizi daha da güçlendireceğimizin sözünü veriyoruz" dedi. Toplantının ikinci bölümünde Güney Kürdistan’da artarak devam eden kadına karşı şiddet ve intiharlar tartışıldı.
ANF/BEHDÎNAN