YJA Star pusuyu geçip vurdu

❏

  • YJA Star gerillaları, Serhat Eyaleti’nin Glîdax alanında 11 Nisan günü kurulan pusuyu atlattı. Sonrasında temas sağlanınca çatışma çıktı; 2 Türk askeri öldürüldü. 26 Nisan günü ise bu kez gerillalar, Hallac mıntıkasında bir işgalci birliği denetim altına alındı. Gerillalar, saat 16.30’da bu birliği 4 koldan vurdu; 5 asker öldürüldü, 3’ü yaralandı.

YJA Star gerillaları, Serhat ve Metîna’da işgalci Türk ordusuna yönelik eylemlerde 11 askeri öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Serhat Eyaleti’nde yapılan bir dizi eyleme ait bilgilerin yeni ulaştığı belirtildi. Türk ordusunun saldırıları ve gerilla eylemleriyle ilgili bilgiler şöyle:

* Serhat Eyaleti’nin Glîdax alanındaki Demirkapı mıntıkasında işgalciler tarafından 19 Ocak günü kapsamlı bir operasyon başlatıldı. İşgalciler arazide arama-tarama faaliyeti yürütmek isterken gerillaların sabotaj taktiğiyle hazırladığı pusuya düşürülerek vuruldu; 1 asker öldürüldü, 3’ü yaralandı. Bu operasyon 28 Ocak günü sonuçsuz bir biçimde geri çekildi.

* Serhat Eyaleti’nin Glîdax alanındaki gerillalar, 9 Nisan günü görev başındayken araziye yerleştiren fotokapanlar tarafından görüntüleri alındı. YJA Star gerillaları, 11 Nisan günü kurulan pusuyu atlattı. Daha sonra bir kez daha işgalciler ile gerillalar arasında temas sağlandı, çatışma yaşandı; 2 Türk askeri öldürüldü. Bu çatışmada herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.

* Serhat Eyaleti’nin Glîdax alanındaki Hallac mıntıkasında bir işgalci birliği, 26 Nisan günü gerillalar tarafından fark edilerek denetim altına alındı. Gerillalar, saat 16.30’da işgalcilere yönelik 4 koldan koordineli bir eylem gerçekleştirdi; 5 asker öldürüldü, 3’ü yaralandı. Türk ordusu, saat 00.00’da eylem yerini saldırı helikopterleriyle bombalayarak, ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterleri le alandan uzaklaştırdı.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  YJA Star gerillaları tarafından 16 Mayıs günü saat 16.40’ta Metîna’nın Koordine alanındaki Azad Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirildi. İşgalcilerin toplandığı bir mevzi hedeflenerek vuruldu; 2 asker öldürüldü, 3’ü de yaralandı. Türk ordusu, eylemden sonra Koordine alanını, Deşîşê ve Serêro köylerinin arazisini obüslerle bombaladı.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

* İşgalci Türk güçleri, 16 Mayıs günü saat 13.30’da Avaşîn’in Dola Konferansê alanına yerleşmek istedi. Buradaki işgalciler üst üste yapılan suikast ve darbeleme eylemleriyle vuruldu. Saat 18.00’da savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler hedef alındı; 1 asker öldürüldü. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

Hava saldırıları

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük helikopter ve savaş uçaklarıyla saldırıları da sürüyor. 16 Mayıs günü 01.00 – 01.30 saatleri arasında Zap’ın Şehit Serxwebûn Tepesi’ne Skorsky tipi helikopterlerle indirme yapıldı. 17 Mayıs günü saat 12.00 ve 12.15’te Garê bölgesinin Meyrokê alanında bulunan Sêdarê köyü çevresi 2 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.