YJA Star: Şehitler güç kaynağımızdır

Kadın Haberleri —

.

.

  • YJA Star Basın Merkezi yazılı biri açıklamayla Gurbetelli Ersöz'ü andı. "Özgür basının kadın şehitleri hakikat yolunda bedel vermekten kaçınmayan basıncılığın gerçek ilkeleridirler" diyen YJA Star, "Gurbetelliler’in yürüyüşü hiçbir zaman durdurulamamıştır. Şehitler güç kaynağımızdır" dedi.

YJA Star Basın Merkezi, Gurbetelli Ersöz’ün şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Özgür basın geleneğinin yaratılmasında büyük emek sahibi olan devrimci gazeteci Gurbetelli Ersöz’ü şehadetinin yıl dönümünde sonsuz sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” diyen YJA Star, Gurbetelli Ersöz’ün özgür basın geleceğine nasıl öncülük yaptığını anlattı. YJA Star şöyle dedi: “Kürt halkı adına herhangi bir politik ve siyasi faaliyet içerisine girmenin büyük suç sayıldığı 90’lı yıllarda Gurbetelli Ersöz; Türkiye’de Özgür Gündem gazetesinde yönetim kurulu görevlerini yürüterek, halkının cesur sesi olma yürekliliğini göstermiş ve kadın öncülüğünün önemli bir sembolüne dönüşmüştür.” 

Gazetecilik yaptığı süreçte Ersöz’ün tutuklandığına ve daha sonra yönünü dağlara verdiğine vurgu yapan YJA Star şöyle devam etti: Devrimci gazeteci Gurbetelli Ersöz’ün sıçrama yaratan yoğunlaşmaları onu özgür kadın çizgisinde derinleştirmiş ve YAJK merkez üyeliği çalışmalarında yer alarak hem Kürt halkının özgürlük savaşında hem de kadının özgürleştirilmesi mücadelesinde büyük bir misyon üstlenmiştir. YAJK merkez üyesi olarak devrimci mücadelesini yürüttüğü esnada 1997 yılı, 7 Ekim günü bir grup kadın arkadaşıyla Zap alanından Garê’ye geçerken Sergelê boğazında şehadete ulaşmıştır.

Ne tesadüftür ki, Gurbetelli Ersöz arkadaşın şehadete ulaştığı yerde bugün binlerce özgürlük militanı Kürt halkını kardeş kavgasına sürükleyenlere karşı fedaice direnerek büyük bir özgürlük savaşı yürütmektedir. Fakat; İhanet çizgisini temsil edenlerin tüm çabalarına rağmen Gurbetelliler’in yürüyüşü hiçbir zaman durdurulamamıştır. Aksine Gurbetelliler’in izinden yürüyenler; kalemleri ve kameralarıyla Kürdistan’daki sömürgeciliğin gerçeklerini topluma göstermeye devam etmişlerdir. Deniz Fıratlar, Nujiyan Erhanlar, Hindistan Penaberler, Zelal Sîdemler, Ekin Vanlar, Jiyan Amargiler ve daha onlarcası; her biri hakikatin büyük birer savaşçısı olarak özel savaşın kirli oyunlarını deşifre etmeyi başarmıştır. Eğer Nûjîyan Erhanlar; KDP peşmergelerinin Şengal’i DAİŞ’e teslim edip kaçmasını belgelemeseydi özel savaş Êzîdî halkımızı kör, sağır ve de dilsiz bırakacaktı. Eğer Jîyan Amargîler; Botan gerillasını kadrajına almasaydı, sömürgeci, faşist TC özel savaşı; psikolojik operasyonlarıyla halkı manipüle etmeye devam edecekti. Sakine Cansızlar’dan Gülnaz Karataşlar’a, Mine Çelebiler’den Gurbetelli Ersözler’e, Deniz Fıratlar’dan Arjîn Amedler’e, Şîlan Araslar’dan Hebûn Azadlar’a, Avaşîn Irmaklar’dan, Rojînda Adalar’a, Sarya Onurlar’dan, Tamara Zînler’e, Armanç Goçkarlar’dan Jiyan Amargîler’e, Gülnaz Egeler’den, Amara Ronahiler’e, özgür basının kadın şehitleri devrim gerçeğinin gözü, kulağı, yüreği, aklı, vicdanıdırlar. Onlar hakikat mücadeleleriyle Kürt kadınının onurlu duruşu ve yüz akıdırlar. Özgür basının kadın şehitleri hakikat yolunda bedel vermekten kaçınmayan basıncılığın gerçek ilkeleridirler.

Kürt Özgürlük Hareketi, başladığı ilk günden bu güne Kürt varlığını inkar eden egemen tarih karşısında büyük bir mücadele içine girmiştir. Kürt gerçekliğinin tarihte hak ettiği yeri bulması uğruna binlerce hakikat savaşçısı canlarını bedel vermeyi bir onur bilmiştir. Eğer bugün Kürt halkı Ortadoğu’nun öncü gücü haline gelmişse bu verilen bedellerin büyüklüğü sayesinde olmuştur. Özgür basın çizgisinde mücadele eden binlerce özgürlük savaşçısı Kürt halkına karşı işlenen tarihi ihanetlerin ortaya çıkarılmasında büyük bir rol üstlenmişleridir. Devrimci olmanın gereği yeri geldiğinde kalemleri ve kameralarıyla, yeri geldiğinde silahlarıyla hakikat savaşçılığını sürdürmüşlerdir. … Onları anmak, hatırlamak, yarattıkları değerleri sahiplenmek yürüyüşümüzü daha da güçlendiriyor. Şehitlerimizin verdiği emek unutulmazdır.”  

ANF / BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.