HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), HPG ve YJA Star’ın Hakkari, Şırnak ve Mardin’de gerçekleştirdiği suikast ve sabotajlarda Türk ordusuna darbe vurdu; en az 6 asker öldü.
HPG-BİM Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında 12 Temmuz günü YJA Star gerillaları Gever’e (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Elişêr tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenledi. HPG’ye göre Bu eylemlerde 2 asker öldürüldü. Aynı gün saat 19.00’da ise gerillalar Gever’e bağlı Şehit Gafur tepesinde yaptığı eylemde 1 askeri öldürüldü, 1’ini de yaraladı.
Oremar’da sabotaj
HPG-BİM’nin açıklaması şöyle: ‘’7 Temmuz günü işgalci Türk ordusu Gever’e bağlı Oremar bölgesinde operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 22.30 sularında güçlerimiz Qela Perixanê mıntıkasına indirilen askerlere yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenledi. Düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi. Güçlerimiz, 8 Temmuz günü Qela Perixanê’de, 9 Temmuz günü ise Zerê vadisi ile Şehit Qendil mıntıkasında operasyon birliklerine yönelik sabotaj eylemleri düzenlemiştir. Bu eylemlerdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilmedi. Bölgede başlatılan işgal operasyonu 11 Temmuz günü saat 04.00 sularında sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”
Kontrol noktasına saldırı
Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Temmuz günü saat 18.30’da Şırnak ile Cizre arasındaki yolun güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci Türk ordusunun bir kontrol noktasına yönelik düzenlediği eylemde 2 düşman askeri öldürüldü.
Midyat’ta suikast
HPG ve YJA Star gerillaları 11 Temmuz günü Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Kertminê karakolundaki askerlere yönelik suikast eyleminde ise 1 asker öldürüldü.
BEHDÎNAN