YJAD: Özgürlük isyanına katılalım

Kadın Haberleri —

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

  • Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kadın canlarımızı sokakta özgürlük isyanına katılmaya, örgütlenmeye ve ortak mücadeleyi büyütmeye” davet etti. 

Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Demokratik Alevi Kadınlar Birliği (YJAD), kadınları 25 Kasım’da eril zihniyete karşı özgürlük isyanına katılmaya çağırdı. 

Özgün söz söyleyen, özgün örgütlenenleriz

Alevi kadınları, “örgütlenmeye ve ortak mücadeleyi büyütmeye” davet eden YJAD açıklamasında şöyle dedi: "21. yüzyılın çeyrek asrına kadın mücadelesi ‘Jin jiyan azadî’ talebiyle girmiş bulunuyor. Bunu söyleme gerekçelerimizi hatırlamakta yarar görüyoruz; artık sofrada yeri sarı öküzden sonra anılanlardan değiliz. Güçlü erkeğin arkasında değil 5 adım önündeyiz. Gölge yapmazlarsa, emeğimizin, bedenimizin, kimliklerimizin sömürüsüne karşı çok sayıda direnişlerle tarihimizi yazdık, yazmaya da devam ediyoruz. Fabrikalardan, tarlalara, köylerden, kentlere, diasporada, her yerde özgün söz söyleyen, özgün örgütlenenleriz.

Eril ve tekçi bir inanca itilmek isteniyoruz

Faşizmin, gericiliğin kol gezdiği Latin Amerika'dan, Ortadoğu'ya, Rojava'dan, İran'a, Türkiye'den Irak'a her yerde kadın mücadelesi özgürlüklerin sembolü olmuştur. Mirabel kız kardeşlerimizin özgür, adil, eşitlik ideallerine hükmedemeyenler bedenlerine hükmederek teslim aldıklarını düşünmüşlerdir. Ama o düşünce sahipleri ve takipçileri tarihin çöp sepetinde yerlerini almıştır. Berîtanlar, Zarifeler, Fidanlar, Sakineler, Denizler, Nagihanlar, Jîna Amînî'nin sözleri insanlığa yön veriyor, özgürlüğe yürüyüşün adresi oluyor. Bu yılın 25 Kasım'ına da kadın cinayetlerinin, savaşın ve şiddetin hız kesmediği eril zihniyetin ahlaksız politikalarıyla girmiş bulunuyoruz. Biz Rêya Heq savunucusu Can kadınlar da, AKP-MHP rejiminin çıkardığı Torba yasası ile eril ve  tekçi bir inanca itilip hapsedilmek isteniyoruz.

Ortak mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz

İsyanımızı İran'daki Molla rejimine karşı isyan edenlerle buluşturamazsak, Rojava'da yükselen kadın devrimine sırtımızı dönersek, Türkiye'deki örgütlü kadın mücadelesinin yükselişinde kendimizi göremezsek, yasa koyuculara karşı duruşumuzu güçlendiremeyiz ve onları durduramayız. Bu nedenle kadına yönelik şiddeti de bu politikalardan bağımsız ele almadığımızı bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu mücadeleyi iradeyle, sahiplenerek büyüttük ve inananlarla yürüdük. Bu temelde sözümüzü tüm kadın Canlarımıza verirken, 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı ortak mücadele gününde başta Avrupa'da yaşayan kadın canlarımızı sokakta özgürlük isyanına katılmaya, örgütlenmeye ve ortak mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.” 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.