Yol Haritası hazır

Hakan Öztürk

Hakan Öztürk

  • Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ülke sorunlarını çözmeye aday olduğunu belirten EHP MYK Üyesi Hakan Öztürk, bu ay açıklayacakları Yol Haritası'nın hazır olduğunu aktardı. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) çağrısıyla bir araya gelen parti ve örgütler, 25 Ağustos'ta Emek ve Özgürlük İttifakı kurduklarını duyurdu. HDP, Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emekçi Hareket Partisi'nden (EHP) oluşan ittifak, ülke sorunlarına dair çözüm önerilerini de içinde barındıran 'Yol Haritası'nı önümüzdeki günlerde açıklamaya hazırlanıyor. İttifak içerisinde yer alan EHP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hakan Öztürk, MA'dan Mehmet Aslan'a konuştu. Büyük yüke dönüşen kapsamlı sorunlar nedeniyle bütünlüklü ve merkezi işleyişi olan bir ittifakın gereklilik haline geldiğine işaret eden Öztürk, "Topyekün bir mücadele olması gerekliydi. Toplum, bütün bu krizlerle, işsizlikle, yolsuzlukla, enflasyonla ilgili ‘ne yapacaksınız’ diye soruyor. Buna çeşitli çözüm önerileri sunmadan adım atmak mümkün değil. Biz memleketin meselelerini çözmeye adayız” dedi.

Politik program hazırlandı

Görüşmelerinde ilkeler ve politik program tartışması yürüttüklerini aktaran Öztürk, "Programımız, halkları rahatlatacak, işçi sınıfına nefes aldıracak, demokrasi alanında en insanı noktaya getirecek. Bir hükümet değişikliği hedefliyoruz. Demokrasiyi hayata geçirecek, işçi sınıfına nefes aldırabilecek, ülkenin iktisadi koşullarını düzenleyebilecek bir hükümet oluşsun. Politik program olarak hazırlanmış metnin çok büyük bir önemi var” diye konuştu. 

AKP-MHP’nin hiçbir sorunu üstlenmediğini, hatta inkar ettiğini ifade eden Öztürk, Millet İttifakı’nı diğer ittifakla aynı ele alınmaması gerektiğini dile getirdi. Öztürk, "Emek ve Özgürlük İttifakı düzeyinde radikal, köklü bir program öne sürmeyecektir. En kritik konulardan bir tanesi olan Kürt sorununu ağızlarına bile almayacaklar” dedi. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak Kürt sorunu konusunda farklı bir bakış açısına sahip olduklarını belirten Öztürk, Kürt halkının taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. 

Deklarasyon sonrası yoğunlaşma

Öztürk, Kürt sorunun çözümsüzlüğünün yanı sıra farklı sorunlara işaret ederek, hepsinin demokrasiye geçişe engel olduğunu vurguladı. Kamuoyuyla paylaşacakları Yol Haritası'nın hazır olduğu bilgisini paylaşan Öztürk, deklarasyon sonrası hummalı bir çalışmayı başlatacaklarını ifade etti. Öztürk, pek çok sol parti, örgüt, oluşum ve toplumsal hareketin yanı sıra ekoloji, kadın ve diğer toplumsal örgütler ile görüşeceklerini aktardı. İttifakı genişlemek için çabalarını sürdüreceklerini kaydeden Öztürk, ayrıca seçime dair hazırlıklarını da hızlandıracaklarını paylaştı. Öztürk, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair Millet İttifakı ile temas kurabileceklerini belirterek, şunları söyledi: “HDP de görüş belirtmiş oldu. Eğer demokrasiyi savunacak bir adaysa bunu tartışabiliriz. Genel olarak biz de bunu söyleyebiliriz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.