Yol haritası için toplandılar

  • HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen 6 parti ve örgüt, İstanbul’da toplandı.

 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çağrısıyla gelen Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP), Kadıköy’de bulunan TİP İstanbul İl Başkanlığında bir araya geldi. Toplantının yapıldığı salonda,  her partinin ve örgütün ambleminin yer aldığı ve üzerinde “Dayanışma, mücadele ve umutla bir arada” yazılı pankart asıldı.

Toplantıya, HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yanı sıra Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ile Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, SMF Sözcüsü Barış Kayaoğlu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Mahir Gürz, Erdal Ataş, TÖP Sözcüsü Perihan Koca, Sözcüler Kurulu Pelin Kahiloğulları ile Tamer Doğan ve EHP Sözcüsü Özge Akman, Merkez Komite Üyesi Hakan Öztürk katıldı.  Toplantı basına kapalı yapıldı. 

 Toplantıda, yol haritasının, partilerin kuracağı ittifak adı ile ortak deklarasyonun tarihinin belirlenmesi bekleniyordu. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.