Rojava’nın Cezaa bölgesinde IŞİD çeteleri ile çıkan çatışmada 10 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren YPG savaşçılarından Ramazan Yıldız (Rojhat Tekoşer) ve Orhan Tekin’in (Ferhat Colemêrg) cenazeleri, Habur Sınır Kapısı’nda alındıktan sonra Mardin’e, ardından Mersin’e gönderildi. YPG savaşçıları Yıldız ve Tekin’in cenazelerini Mersin’de on binlerce kişi karşıladı. Düzenlenen yürüyüş ardından, YPG savaşçılarının cenazeleri Güneykent Mezarlığı’nda ‘’Şehîd namirin’’ sloganlarıyla toprağa verildi.

Aynı çatışmada yaşamını yitiren, YPG savaşçıcı Aslan Ülgen’in cenazesi ise Urfa’daki Araştırma Hastanesi’nden alınarak, yüzlerce kişi tarafından Urfa Büyükşehir Belediyesi Aile Mezarlığı‘na getirildi. Ülgen’in cenazesi burada düzenlenen törenle saygı duruşu ve “Çerxa Şoreşê” marşı eşliğinde toprağa verildi.

Ebas için Qamişlo’da tören

YPG savaşçısı Zana Ebas da Rojava’nın Qamişlo kentindeki Delîl Saroxan Mezarlığı’nda toprağa verildi. YPG savaşçısı Ebas’ı son yolculuğuna uğurlamak için Qamişlo ve çevre köylerden gelen binlerce kişi, Enteriyê camisi önünde toplanarak, mezarlığa yürüyü. YPG’li Ebas için burada YPG savaşçıları askeri tören düzenledi. YPG savaşçısı Zana Ebas, ‘’Bijî berxwedana YPG sloganlarıyla toprağa verildi.

DİHA/MERSİN