Suriye rejim güçlerinin 4 Nisan Perşembe akşamı Batı Kürdistan'ın Qamişlo kentinde kurduğu pusu sırasında yaşamını yitiren Malatya doğumlu YPG savaşçısı Zafer Sertkaya'nın (Rojvan Efrin) cenazesi Qamişlo’da yapılan tören ardından memleketine gönderilmişti. Otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’nda bekletilen YPG’li Sertkaya'nın cenazesi, dün sabah saatlerinde ailesi tarafından teslim alınarak Yazıhan Doğuş Mahallesi’ne getirildi. YPG’li Sertkaya için BDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP yöneticileri ve MEYA-DER Amed Şube yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

Aydoğan’ın ardından konuşan Sertkaya'nın babası Aziz Sertkaya, oğlunun çocukluğundan itibaren onurlu bir yaşam için mücadele yolunu tercih ettiğini belirtti. Baba Sertkaya, şöyle konuştu: ''Giderken özgür bir vatan yaratacağının sözünü verdi. Bu sözü yarım kaldı. Ama biliyordu ki; arkadaşları bir gün onun bu sözünü yerine getirecekti. Arkadaşları bir gün özgür bir vatan kuracaktı. O, Başkan Apo’nun askeriydi, Başkan Apo’nun başı sağolsun. O, PKK’nin savaşçısıydı, PKK’nin başı sağolsun. O, onurlu Kürt halkının çocuğuydu, onurlu Kürt halkının başı sağolsun.”
Tören ardından Sertkaya'nın cenazesi yüzlerce kişi tarafından Yazıhan Doğuş Mahallesi Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

ANF/MALATYA