YPJ: Özgürlük ve kazanma sözü veriyoruz

Kadın Haberleri —

YPJ, 3. askeri, siyasi konferansını gerçekleştirdi.

YPJ, 3. askeri, siyasi konferansını gerçekleştirdi.

  • YPJ, Kuzey-Doğu Suriye’nin Hesekê kentinde “YPJ kadın özgürlüğü, toprak savunması ve işgalciliği yenme gücüdür”  şiarıyla 3. konferansını gerçekleştirerek, kadınlara özgürlük ve kazanma sözünü verdiklerini kaydetti.

YPJ, 3. konferansını Kuzey-Doğu Suriye’nin Hesekê kentinde gerçekleştirdi. Tüm bölgelerinden 400 kadın delegenin katılımıyla, “YPJ kadın özgürlüğü, toprak savunması ve işgalciliği yenme gücüdür” şiarıyla gerçekleştirilen konferansa Kongra Star, HPC-Jin, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlık üyesi Newroz Ehmed ve Sozdar Dêrik katıldı.

İki gün süren konferansta ilk gün, YPJ’nin 3 yıllık askeri, siyasi çalışma raporu okundu. İkinci günde ise, askeri, siyasi, örgütsel faaliyetlerin tartışması yapıldı. Birçok konunun tartışıldığı konferansta YPJ yönetmeliğine değişikliklere gidileceği kaydedildi.

Özgürlük ve zafer sözü verildi

Tartışmaları sonuca bağlanan 3. YPJ konferansının sonuç bildirgesini QSD Genel Komutanlık üyesi Newroz Ehmed okudu. Tüm kadınların, işçilerin 1 Mayıs bayramı ile Ramazan bayramının kutlandığı bildirgede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ının özgürlüğünü somutlaştırma ve zafer sözü verildi.

“Özgürlük uğruna büyük bedeller vermiş dünya emekçi kadınların takipçisi olarak, bugün bizler özgürlük ve toprağı savunma savaşını veriyoruz” denilen bildirgede, YPJ’nin, Rojavayê Kurdistan ve Suriye’de tüm kadınların koruma gücü olduğu belirtildi. Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik ağır saldırıların yapıldığı belirtilen bildirgede, gerçekleştirilen konferansın tarihi önemine vurgu yapıldı.

.
Newroz Ehmed

Özsavunmaya ihtiyacımız var

Konferansta yeni ve önemli perspektiflere ulaştılarını kaydeden, Newroz Ehmed şöyle dedi: Bugün biz Üçüncü Dünya Savaşı’nın merkezinde yerimizi almış ve belirleyici bir güç olarak rolümüzü oynuyoruz. Bölgemizi işgale karşı savunabilmek ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni tüm dünyaya tanıtabilmek, bütün Ortadoğu ve dünya kadınlarıyla güçlü bir birliktelik kurmak için özsavunmaya ihtiyacımız var. Kapitalist modern sisteme ve işgalci güçlere karşı savunma ancak Devrimci Halk Savaşı Stratejisi ile gerçekleşebilir. Karşımızda bizi tırnakları arasına alıp soykırımdan geçirmek isteyen bir düşmanımız var. Bu nedenle saldırılara karşı doğru savunmayla cevap verebiliriz.

Devrimci Halk Savaşı hazırlıkları yapılıyor

YPJ sonuç bildirgesinin devamında, konferansta birçok güçlü analiz ve perspektifin ortaya çıktığı, eksik tarafların tespit edilerek, buna karşı perspektif oluşturulduğu belirtildi. Yeniden yapılanma süreci kapsamında YPJ sisteminin gözden geçirildiği ve Devrimci Halk Savaşı temelinde hazırlıkların yapıldığı kaydedildi.

Bildirgede şöyle denildi: Yeniden kurulma kararımız kapsamında profesyonel bir kadın ordusu olarak, düşmanın gelişmiş teknolojisine karşı özsavunma, ayrıca özel savaş politikalarına karşı en iyi öz örgütlenme başarının temeli olacaktır. Buna göre, profesyonel tarzda örgütlenmiş ekipler, bütün kadınların özgürlüğünü ve toprakların savunmasını sağlayacaktır.

Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de her gün faşist yöntemlerle onlarca saldırı gerçekleşiyor. İşgalci güçler kadınların zihnine ve bedenine saldırıyor, topraklarımızı talan ediyor ve halkımızı toplu katliamlardan geçiriyorlar. Ayrıca birçok yöntemle topraklarımıza ve savaşçılarımızın mevzilerine dönük hava saldırılarını sürdürüyorlar. 

İşgalcilerin yeneceğiz

YPJ’nin gücünü ve perspektifini şehitler çizgisinden aldığı belirtilen bildirgede şunlar kaydedildi: Şehitlerimiz devrim ve zaferin yolunu bize gösteriyorlar. Bunun için ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, biz daha çok güçleneceğiz, her şekilde işgalcilerin saldırılarını yeneceğiz. Bugün her YPJ savaşçısı, komutan şehit Sosin’in çizgisinde, şehit Awaz’ın fedailiği ve şehit Dilar, Ronahi ve Kobanî’nin fedakarlığıyla işgalcilere karşı büyük bir cesaretle savaşıyor.

İşgal altındaki toprakların ve kadının özgürlüğü temelinde kararlaşmaya gidildiği kaydedilen bildirgede son olarak, “Kadınlara ve insanlığa özgürlük ve kazanma sözü veriyoruz” denildi.

ANHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.