YPJ’li Nûpel şehit düştü

Kadın Haberleri —

.

.

  • YPJ Genel Komutanlığı Türk devletinin 18 Ocak’ta Eyn Isa’yı bombaladığını ve bu bombardımanda yaralanan savaşçılardan Nûpel Têkoşer Dêrik’in 7 Şubat günü yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, Türk devletinin 18 Ocak 2023'de Eyn Îsa’yı bombaladığını ve bu bombardımanda yaralanan Nûpel Têkoşer Dêrik isimli savaşçılarının şehit düştüğünü duyurdu.

YPJ Genel Komutanlığı, şehit düşen Nûpel Têkoşer Dêrik için yaptığı yazılı açıklamasında, “Ülkemizde geliştirdiğimiz özgürlük mücadelemiz her geçen gün büyüyor” diyerek bu mücadeleyi zaferle taçlandıracaklarını kaydetti. “Devrimin kazanımlarını ve Rojava Kadın Devrimi’ni korumak için mücadelemizi amansız bir şekilde aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz” diyen Genel Komutanlık, şehit Nûpel Tekoşer Derik’in kimlik bilgilerini de paylaştı. Açıklamada şöyle denildi: ”Sena Eli (Nûpel Tekoşer Derik) arkadaşımız 1999 yılında Dêrik’te dünyaya geldi. (Dêrik kenti) Halkların özgürlük mücadelesinin birçok büyük kahramanına ev sahipliği yaptı. Yurtsever kültürüyle Rojava Devrimi’nde de kahraman kadın ve erkeklerin evi oldu. Yoldaşımız Nûpel de yurtsever bir ailede büyüdü ve 2018 yılında YPJ saflarına katıldı.

Nûpel yoldaşımız genç bir kadın olarak devrim koşullarında yeniden kişiliğini ele alarak devrim içerisinde de öncü bir kişilik olarak öne çıktı. Kısa bir süre içerisinde ideolojik ve askeri anlamda büyük gelişmeler sağladı. (…) 

18 Ocak 2023'de Eyn İsa bölgesinde işgalci Türk devletinin bombardımanı sonucunda yaralanan ve tedavi gören Nûpel yoldaş, günlerce süren müdahalelere rağmen 7 Şubat günü şehadet mertebesine ulaştı.

İşgalci Türk devletine karşı yürüttüğümüz mücadele haklı olduğumuz bir mücadeledir. Şehadete ulaşan her yoldaşımızın şahsında ülkemizi ve topraklarımızı koruma sözümüzü yenilemekteyiz. Başta Nûpel yoldaşımızın ailesi ve arkadaşları olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun. YPJ olarak arkadaşlarımızın intikamın alacağımızın sözünü veriyoruz.”

Nûpel sonsuzluğa uğurlandı

Kod adı: Nûpel Tekoşer Dêrik

İsim ve Soy isim: Sena Eli

Anne adı: Taybet

Baba adı: Ebdillah

Şehadet yeri ve tarihi: 07.02.2023- Hesekê

YPJ savaşçısı Nûpel Têkoşer Dêrik’in (Sena Elî) cenazesini Dêrik’teki Şehit Hogir Hastanesi’nden alan yüzlerce kişi Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde cenaze töreni yaptı. Törende kısa bir konuşma yapan Derik Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ciwan Elî, Kürdistan’daki kadın direnişine dikkat çekti. Ardından konuşan YPJ savaşçısı Rojbîn Gelhat, “Nûpel, halkının özgürlüğü için mücadele eden bir direniş timsaliydi” diyerek Nûpel Têkoşer’i yaşamına değindi. Konuşmaların ardından Şehit Nûpel Têkoşer’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. 

ANHA- QAMIŞLO

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.