Bir hafta önce Taksim Gezi Parkı'nda başlayan gösterilere destek amacıyla Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) dün ülke genelinde grev yaptı. Bir buçuk gün süreli uyarı grevine ilişkin KESK'ten yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere KESK olarak güvenceli iş ve ücret güvencesi talebiyle 5 Haziran'da Uyarı Grevi yapacağımızı ilan etmiştik. Ancak Gezi parkının ranta açılmasına karşı tamamen barışçıl eylemleri bastırmaya yönelik devlet terörü insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta sürdürülmektedir" denildi. Grev bugün de devam edecek.


DİSK bugün iş bırakıyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) da Gezi Parkı'nın korunması için başlayan ve ülke geneline yayılan direnişe ilişkin son gelişmelerle ilgili eylem kararı aldı. Dün tüm işyerlerinde ve alanlarda açıklamalar yapan DİSK bugün ise iş bırakacak. DİSK, "Hükümet durmazsa hayatı durduracağız" başlıklı açıklamasında "Bizler ülkemize dair sorumluluğumuz gereği, Başta Başbakan olmak üzere AKP iktidarını Taksim'den Türkiye'ye yayılan direnişin şartlarını yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi. DİSK üyeleri bugün İstanbul'da, Genel Merkez önünden Taksim'e yürüyecek. DİSK'liler diğer illerde yapılan tüm eylem ve etkinliklere de katılacak.

Taksim'e yürüdüler
İş bırakan KESK'liler dün birçok merkezde eylem yaptı. KESK'in, Taksim direnişine destek vermek ve "Güvenceli iş, güvenli gelecek" talebiyle başlattığı grev kapsamında Galatasaray'da toplanan binlerce KESK üyesi Taksim Meydanı'na yürüdü.
Günlerdir hareketli olan Ankara'da da sağlık ve meslek örgütleri Numune Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. BTS'de grev kapsamında sendika üye ve yöneticileri ile birlikte TCDD Ankara Garı önünde basın açıklaması yaptı. BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, Taksim Gezi Parkı eksenli başlayan direnişi selamladıklarını ifade etti. Karakurt, haklarını alıncaya kadar mücadelelerini yürütmeye devam edeceklerini kaydetti.
Amed, Van, Antep, Mersin, Adana gibi birçok merkezde de kamu emekçileri alanlara indi.

DTK: Sese kulak ver
DTK-Emek Göç ve Yoksulluk Çalışma Grubu, sendikaların grevine destek vererek, AKP Hükümeti'ni halkın ve emekçilerin sesine kulak vermeye çağırdı. Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümü konusunda başlayan süreçle birlikte ekonomik-sosyal yaşamın ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini beklerken AKP Hükümeti'nin emek ve emekçi karşıtı politikalarında ısrar ettiğine vurgu yapılan açıklamada, kamu emekçilerine kölece çalışma ve yaşam koşullarını dayatmakla kalmamakta, aynı zamanda halk için 'paran kadar hizmet' anlayışını getiren Torba Yasası eleştirildi. KESK'in grevini desteklediğini duyaran DTK, "KESK’in öncülüğünde 4-5 Haziran’da emekçilerin yaptığı grevi destekliyor; AKP Hükümeti'ni halkın ve emekçilerin sesine kulak vermeye, demokratik çözüm, onurlu bir barış, eşit ve özgür bir yaşam için, zaman geçirmeden, oyalamadan gerekli adımları atmaya çağırıyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ