Zafere inancı büyüttü

Gerilla

Gerilla

  • HPG BİM, Şubat'taki 17 eylemde 42 Türk askerinin öldürüldüğünü belirterek, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin soykırım siyasetinin sonuç alamayacağını bir kez daha ortaya koyduğunu; Kürt halkının özgürlük umudunu ve zafere olan inancını daha da büyüttüğünü vurguladı.

Gerillanın, Uluslararası Komplo ayında da eylemlerini kesintisiz sürdürdüğünü belirten BİM, derin bir öz eleştirel tutum, büyük bir inanç, kararlılık, komploya karşı öfke ve dönem görevlerinin bilinciyle zorlu kış koşullarında da sorumluluklarına sahip çıkmaya çalıştığını kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Şubat ayı savaş bilançosunu, yazılı bir açıklamayla paylaştı. Gerillanın, Şubat ayını, Kürt Halk Önderi'ne olan büyük bağlılığını daha da derinleştirme, Apocu ideolojiyi tüm benliğine yedirerek özümseme, her yerde ve her koşulda mutlak başarıyı yaratan Apocu tarz, tempo ve üslupta yetkinleşmenin ayı olarak karşıladığı belirtilen açıklamada, "Önderliğimiz karşısındaki yetersiz yoldaşlığın öz eleştirisini zafer gerillacılığında ustalaşarak ve büyük başarıları ortaya koyarak pratikte vermeyi esas aldı. Bu temelde derin bir öz eleştirel tutum, büyük bir inanç, kararlılık, komploya karşı öfke ve dönem görevlerinin bilinciyle zorlu kış koşullarında da sorumluluklarına sahip çıkmaya çalıştı” denildi.

Durdurulamaz bir güç

“Gerilla, son süreçte geliştirdiği devrimci operasyonlara Şubat ayında da yeni birini ekledi” denilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Adım adım tarzda derinleşti, taktikte ustalaştı, Apocu ideolojiden aldığı ilhamla yaratıcılığını sergiledi ve yüksek bir performans ortaya koydu. Doğruluğunu ispatlamış olan devrimci savaş doktrini, demokratik modernite gerilla formasyonu ve Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyen gerilla, düşman hedeflerini düşürüp fethederek durdurulamaz bir güç haline geldi. Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın ulaştığı bu düzey, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin ve faşist AKP-MHP rejiminin soykırım siyasetinin sonuç alamayacağını bir kez daha ortaya koydu, halkımızın özgürlük umudunu ve zafere olan inancını daha da büyüttü.

Şubat şehidi Şervan Varto

Şubat ayı içerisinde başarılı devrimci operasyonla birlikte 17 gerilla eylemi gerçekleştirildi. Bu devrimci operasyon ve eylemlerde 1’si yüzbaşı rütbesinde olmak üzere 41 işgalci cezalandırıldı, 3 işgalci de yaralandı. Şubat ayı mücadelesinde Şervan Varto yoldaş şehadete ulaştı. Türk özel savaş medyası işgalci Türk ordusunun yaşadığı büyük hezimeti gizlemeye çalışırken, hemen her gün gerilla kayıpları olduğuna dair yalan haberler servis etti fakat Şubat ayı içerisinde Şervan Varto dışında gerillanın hiçbir kaybı yaşanmadı.

Şubat'tan cephede yaşananlar

BİM'in paylaştığı bilançoya göre; Türk ordusunun saldırıları şöyle:

* Savaş uçağı saldırısı: 211

* Saldırı helikopteri saldırısı: 5

* Yasaklı patlayıcı saldırısı: 1

* Patlayıcı yüklü dron saldırısı: 10

Gerilla eylemleri

* Gerilla eylemleri: 18

* Öldürülen türk askeri: 1'i yüzbaşı 42

* Yaralanan asker: 3

* İmha edilenler: 1 cephanelik, 1 gözetleme yeri, 7 konteyner, 15 mevzi, 3 radar sistemi, 12 MOBESE kamerası, 1 muhabere sistemi, 1 A4, 2 zincirli bombaatar.

* El konulan silah ve askeri malzemeler: 1 KNT-76, 5 BKC, 5 B7, 3 tamburlu bombaatar, 1 tekli bombaatar, 8 MPT-55, 1 tabanca, 13 dürbün, 11 silah dürbünü, 2 silah noktalayıcı, 1 büyük muhabere cihazı, 4 telsiz, 2 sensor, 2 fotokapan... BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.