Zalimlerlerle mazlumların seçimi

Yurt Dışı Haberleri —

Gülsüm Ateş - Rıfat Çelebi - Elif Sönmez

Gülsüm Ateş - Rıfat Çelebi - Elif Sönmez

  • Yurt dışında seçmenlerin en fazla olduğu Almanya’da 8 günde sandığa gidenlerin sayısı 475 bini buldu. Almanya’da 9 Mayıs’ta sandıklar kapanıyor. Hala 1 milyon seçmen sandığa gitmedi. 

MURAT AYDIN/M. ZAHİT EKİNCİ

 

 

Almanya’da en fazla Essen, Stuttgart, Düsseldorf kentlerinde seçmen sandığa giderken, Hamburg’da da 8 günde 24 bini aşkın seçmen oy kullandı. Kayseri Kürtlerinden 61 yaşındaki Ali Ülger de burada oy kullananlardan birisi. Ülger, “Türkiye’deki açlık ve sefaletin son bulması kalıcı bir demokrasinin yerleşmesi için mutlaka herkes oy kulanmalı. Özellikle Aleviler herkesten daha çok sandığa gitmeli” dedi.

 

 

Kadınların oyları Yeşil Sol’a

Tokatlı Gülsüm Ateş bu seçimlerin bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bizler burada bir sistemin değişmesi için oy kulanıyoruz. Gelecegimizi oyluyoruz. 21 senedir kadın düşmanlığı üzerinden varlığını sürdüren bu rejimden kurtulmak istiyoruz. Türkiye’de en iyi muhalefeti kadınlar yapıyor. Kadınların temsiliyetine baktığımızda en çok kadın Yeşil Sol Parti’de. Oyumu tabiki Yeşil Sol’a verdim” dedi.

 

 

İnsanca bir yaşam için

Hamburg’da oy kullanan 70 yaşındaki Elif Sönmez ile Yeşil Sol Parti ile dayanışma gecesinde karşılaştım. Bir oğlu şehit, bir kızı ise özgürlük saflarında mücadele ediyor. Elif Ana, 2015’de yaşamını yitiren Ozan Vicdani olarak bilinen Zeynel Abidi’nin eşi. Maraş’ın Afşin Hatçepınar köyünden. Maraş Katliamı’nda birçok yakınını kaybetmiş. İlerleyen yaşına ve hastalıklarına rağmen Hamburg’da yapılan tüm eylemseliklere katılıyor. Bu seçimlerin zalim ile mazlumların arasında olduğunu söyleyen Elif Ana, “Çok acılar çektik bundan sonra hem bir Alevi hem de bir Kürt kadını olarak insanca ve huzur içinde yaşamak için oyumu Yeşil Sol Parti’ye kullandım” dedi. “Kazanırsak tekrardan topraklara dönmek ve kalan ömrümü burada geçirmek istiyorum” diyen Elif Ana, “Herkes gitsin oyunu kullansın” çağrısında bulundu.

 

 

Bu zalim artık gitmeli

Almanya’nın Nürnberg kentinde ise 67 bin seçmenin 20 bini sandığa gitmiş. Nürnberg'de oy kullanmaya gelenler arasında Kurdistanlı Öğrenciler Birliği’nin (YXK) kurucusu şehit Hüseyin Çelebi’nin babası 86 yaşındaki Rıfat Çelebi de var. Tekerli sandalyesi ve oksijen tüpüyle oy kulanmaya gelen Rıfat Çelebi seçimin Kürt halkı için çok önemli olduğunu belirterek, “Oyumun birini Yeşil Sol Parti'ye, diğerini de hemşerim ve kirvem olan Kılıçdaroğlu’na kullandım. Türkiye'nin başındaki zalimin gitmesi gerekiyor” dedi. Tüm hastalıklarına rağmen oy kullanmaya geldiğini söyleyen Çelebi, “Bir oyla her şey değişir. 'Benim oyum olmasa ne olur?’ demeyin. Avrupa, Avusturalya'da, Kanada'da, Amerika'da, Japonya'da lütfen gidin oyunuzu kullanın. Bu adamın mutlaka gitmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

 

İstanbul Sözleşmesi için

Ansbach’dan Nürnberg’e oy kullanmak için 40 km yol gelen Tarsuslu Arap Alevisi Nurşen Özyurt’un mesajı ise kadınlara: “Türkiye’nin ezilenleri, demokratları, Alevileri, Kürtleri, kadınları, gençleri bu baskıcı, güvenlikçi tek adam rejiminden kurtulmak ve demokratik bir yönetim yolunda bir adım atmak için tarihi bir fırsatla karşı karşıya. Yeşil Sol Parti'yi destekleyerek, faşizmi yenebilir ve demokrasiyi birlikte inşa edebiliriz. Bir gece kararnamesiyle kaldırılan İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi için istinasız her kadın Yeşil Sol Parti’ye oy vermeli.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.