Zana: Omuz omuza verelim

  • DEM Parti, Kürt siyasetçi Leyla Zana’nın katılımıyla Hezro ve Hêne'de seçim çalışması gerçekleştirdi. Hezro’da konuşan Leyla, “Biz milletin hizmetkarıyız. Bir kez daha Kürtler olarak el ele, omuz omuza vererek, irademizi bir yapalım” şeklinde halka seslendi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçimlere az bir süre kala çalışmaları devam ediyor. Kürt siyasetçi Leyla Zana, DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayları, DEM Parti il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla Amed’in Hezro (Hazro) ilçesinde halk ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Hezro’nun girişinde bulunan Dersil Petrol’de heyet karşılandı. Kadınlar, başlarına sarı, kırmızı, yeşil örgüler ile “Kürtlerin çiçeği geldi” diyerek Leyla Zana’ya sarıldı. Ardından kitle konvoy eşliğinde Hezro’ya geçti. Zana, Hezro’da DEM Parti seçim bürosunun bulunduğu alanda halka seslendi.

Ramazan ayı olmasına rağmen geldikleri için yurttaşlara teşekkür eden Zana, iktidarın İslamiyet’i siyaset malzemesi haline getirdiğini ifade etti. Leyla Zana, “İnsan inancını kirli siyasetin emrine sokmamalıdır. Hezro’ya ne zaman gelsem aklıma dedelerimiz gelir. Medreselerde küçük çocuklarla birlikte sadece ibadet edilirdi. Onlara terbiye, temiz ahlak, merhamet öğretiyorlardı. Bugün eğer siyaset boğulmuş ise bu söylediklerim yerine getirilmediği içindir. Ahlaktan bahsediyorlar, ahlak bırakmamışlar. Temiz dilden bahsediyorlar, dillerinden kin akıyor. Barıştan bahsediyorlar ama savaştan başka bir şey yapmıyorlar” dedi.

Kimsenin arkasından gitmiyoruz

Hezro’nun misyonunu yeniden yerine getireceğini söyleyen Leyla Zana, şunları ifade etti: “Bu dönemde siz büyük bir cevap ile iradenize sahip çıkın. Parti kimsenin malı değildir. Halkın emeğiyle kurulmuştur. Halkındır, halkın gençlerinin, kadınlarının emeğiyle kurulmuştur. Biz milletin hizmetkarıyız. Bir kez daha Kürtler olarak el ele, omuz omuza vererek, irademizi bir yapalım. Siz bunu yaparsanız, inanın ki barışın yolu da açılacaktır. Kıymetiniz de olacaktır. Herkes ‘Biz nasıl onların desteğini alabiliriz’ diyecek. Kimse bize ‘Tıpış tıpış oy kullanacaksınız’ diyemez. Onlar diyor ki ‘Biz ne söylersek Kürtler arkamızdan gelecek’ ama biz  kimsenin arkasından gitmiyoruz. Birlikte başaracağız.”

Ardından Hezro ilçesinde bulunan mahallerde halk ziyaretleri gerçekleştirildi. İlk olarak Leyla ve beraberindekiler, Dedaş Mahallesi’ne geçti. Zana, "İnsan iradesine sahip çıkarsa Allah da ona sahip çıkar. Kendimize, dilimize, onurumuza sahip çıkalım” mesajı verdi. Ardından Reşike Mahallesi’nde halkla bir araya gelindi.

Heyet, Hezro’daki temaslarından sonra Hêne’ye (Hani) doğru yola çıktı. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.