
HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamayla, Türk ordusunun Zap ve Çukurca bölgelerini bombaladığını duyurdu. Açıklamaya göre; Türk ordusu, 5 Mart’ta 09.00-11.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap’ın Şikefta Birîndara, Girê Karker, Dola Harûna, Kanî Tûyê bölgelerine havan ve obüs toplarıyla saldırı düzenledi.
HPG-BİM ayrıca, aynı günde 13.00-17.00 saatleri arasında Hakkari’nin Çukurca İlçesi sınır hattı, Girê Şehit Mazlum, Başûkê’nin kuzey yamaçları ile Girê Karakolu çevresine yönelik kobra tipi savaş helikopterleriyle saldırı düzenlendiğini bildirdi. Girê Karakolu’na ayrıca önceki gün Skorsky tipi helikopterlerle asker ve cephane sevkiyatı yapıldığı aktarıldı.
HPG-BİM, 3 Mart’ta da 13.00-15.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap’ın Bêtka ve Spindarê köyleri ile Geliyê Feqîra alanının kobralarla bombalandığını kaydetti.
BEHDİNAN