Zehra Sağlam Paris’te anıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve izolasyonun kaldırılması için 2019’da fedai eylemi yapan Zehra Sağlam, ailesinin de katılımıyla Paris’in Villeneuve banliyösünde anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulan tecrit ve izolasyona son verilmesi amacıyla 24 Mart 2019’da Erzurum cezaevinde fedai eylem yapan Zehra Sağlam (Bêrîtan Kaya), Fransa’nın başkenti Paris’te Villeneuve Halk Meclisi’nin düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

Zehra Sağlam şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ardından Sağlam’ın kardeşi Metin Sağlam, Şehit Aileleri Komisyonu’ndan Mehmet Hanifi Demir ve Fransa Şehit Aileleri Komitesi adına Celil Akdoğan birer konuşma yaptı.

Direnişi zaferle taçlandıralım

Şehit Aileleri Komisyonu’ndan Mehmet Hanifi Demir yaptığı konuşmada Leyla Güven öncülüğünde başlayan Ölüm Orucu sürecinde 8 PKK’li tutsağın fedai eylemi yaptığını hatırlattı. Fedai tutsaklardan birin de  Zehra Sağlam olduğunu dile getiren Demir, Nerede olursak olalım bu direnişi büyütmek ve zaferle taçlandırmak gerekiyor” diye konuştu.

  Seviliyor olması onu şımartmamıştı

“Zehra’nın dört erkek kardeşten sonra dünyaya gelen ilk kız çocuğu olması aileyi sevince boğmuştu” diyen Metin Sağlam, Zehra’ya aile içinde Zelal diye hitap ettiklerini belirti. Zehra’nın tek kız çocuğu olmanın avantajlarını yaşadığını belirten Metin Sağlam, “Aile içinde çok seviliyor olması onu şımartmamış aksine yaşından daha olgun, sevgi dolu anlayışlı bir insan olmasını sağlamıştı” dedi. 

Kimse bizi yok sayamaz

Fransa Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Celil Akdoğan da, inançlarını şehitlerden aldıklarını belirterek, “Mazlum Doğan, Hayri Durmuş, Kemal Pir yapılan zulümlere boyun eğmedi. Milyonlarca Kürt bu yüzden inançla yürüyor. Bazen uzun bazen kısa adımlar atıyor olabiliriz ama kimse bizi yok sayamaz. Ve tüm bu inancımızı, umudumuzu şehitlerden alıyoruz. Başarı bizimdir. Şehitler öncümüzdür. Önderliğin filozofluğu bizi aydınlığa çıkartacaktır.”

Anma, Zehra Sağlam’ı anlatan sinevizyon gösterimi  ardından sona erdi.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.