­Zendûra şehitlerinin intikamı için

  •  Gerilla, Zendûra şehitleri anısına yaptığı eylemlerde 17 Türk askerini öldürdü, 4'ünü ise yaraladı.

 

Türk ordusu, savaş tünellerini 37 kez patlayıcılar, 24 kez de kimyasal silah ve zehirli gazlarla; direniş alanlarını 25 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de sınırdaki karakollardan obüslerle bombaladı. Buna rağmen savaş tünellerindeki direnişçiler ile hareketli timler, zafer kararlılığı ve fedai ruhla eylemlerini kesintisiz sürdürdü. 2021'de şehadete ulaşan Zendura Kahramanları anısına gerçekleştirilen eylemlerde 21 Türk askeri savaş dışı bırakıldı; 3 mobesse kamerası ve 1 radar sistemi imha edildi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, Werxelê Direniş Alanı’na yerleştirilen mobesse kameraları ve radar sistemini, 8 Haziran saat 01.00’de hedef aldı; 2 mobesse ve 1 radar sistemini imha etti.

* Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 8 Haziran saat 15.35’te ağır silahlarla vuruldu; 4'ü öldürüldü. Kalanlar, bir kademe geri çekildi. 

Metîna Bölgesi

* Girê Hakkari Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Haziran’da ferdi ve orta otomatik silahlarla vuruldu; 4'ü öldürüldü. 

*  Girê Hakkari Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Haziran saat 12.05’te de orta otomatik silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü, 2'si yaralandı. 

*  Girê Hakkari Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 8 Haziran saat 18.45’te ise ağır silahlarla vuruldu; 5'i öldürüldü, 2'si yaralandı. 

*  Girê FM Direniş Alanı’ndaki 1 mobesse kamerası, 8 Haziran saat 15.55’te sabotaj taktiğiyle imha edildi.

Zap Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, 8 Haziran saat 07.00’de Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü.

*  Girê Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 8 Haziran saat 14.20 ve 17.00’de ağır silahlarla vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* YJA Star gerillaları, 9 Haziran saat 00.00 ve 02.15’te Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 2'sini öldürdü. 

Kimyasal silah ve patlayıcalar

*  Türk ordusu, 7 ve 8 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Akîf savaş tünellerinin önünde ateş yakarak dumanı tünellere göndermeye çalıştı.

*  Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Hejar ve Şehîd Akîf savaş tünelleri, 8 Haziran’da patlayıcılarla 9 kez bombalandı.

*  Werxelê savaş tünelleri önünde 8 Haziran saat 17.30’da ateş yakılarak dumanı tünellere gönderilmeye çalışıldı, ardından  biber gazlarıyla bombalandı.

*  Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş tünelleri, 8 Haziran saat 08.00’dan 18.00’a kadar 26 kez patlayıcılarla, 18 kez de kimyasal silahlarla bombalandı.

*  ikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri, 8 Haziran’da patlayıcılarla 1 kez bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Türk ordusu, 7 Haziran saat 18.20’de Garê'ye bağlı Gûzê köyü çevresini savaş uçaklarıyla 1 kez bombaladı.

* Girê Hakkarî Direniş Alanı, 7 Haziran'da sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Xakurkê'ye bağlı bağlı Ava Lolanê ve Girê Şêhîd Heqî alanları, 8 Haziran’da obüslerle bombalandı.

* Girê Hakkari, Girê Cûdî, Girê FM, Çiyareş, Karker, Şikefta Birîndara Direniş Alanı, 8 ve 9 Haziran’da saldırı helikopterleriyle 20 kez bombalandı.

* Werxelê, Çiyareş, Şikefta Birîndara, Çemço, Girê Bahar alanları, 8 ve 9 Haziran’da savaş uçaklarıyla 24 kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.