Zilan yaşamımıza ışık tuttu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) Zeynep Kınacı’yı (Zilan) fedai eyleminin 26. yılında andı.

SELMA AKKAYA / PARİS 

Zilan (Zeynep Kınacı) fedai eyleminin 26. yılında Fransa’nın başkenti Paris’te Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. 

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde yapılan anmaya Drancy, Villiers-le-bel ve Villeneuve bölgesinden de çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Anmada şehit annesi Berivan Fırat ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Xane Akdoğan birer konuşma yaptı. 

Berivan Fırat, “Başkan’ın dediği gibi Zilan Heval bir manifestodur. O eylemi ve direnişi ile bizlere yol gösterdi. Bir şehit annesi olarak benim yaşamıma da ışık tuttu. Oğlum şehit Kemal’i, Zilan'ın şehadetinden 2-3 ay sonra dünyaya getirdim. Zilan, Avrupa'da, Kürdistan'da çocukların adı oldu. Ardıllarını mücadeleye kattı" dedi. 

Akdoğan ise, "Kürt kadın tarihinde, mücadelesinde Zilan ve diğer şehit kadınlar bizim için tarihsel olarak önemli bir yerde duruyor. Kürt kadınları, Kürt gençleri onların mücadelesine sahip çıkmalı" diye konuştu. “Zilan çizgisi ihanete ve düşmana da yanıttır” diyen Akdoğan, Zilan'ın direnişinin Kürdistan’da direnen gerillada yaşam bulduğunu vurguladı. Zilan’ın mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi ardından etkinlik “Şehit namirin” sloganlarıyla son ederdi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.