Hakkari'de HPG ve YJA Star gerillaları askeri konvoyu iki koldan yoğun ateş altına aldı. Kirpi tipi 2 araç ile Ejder tipi askeri bir aracın imha edildiği eylemde, 33 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG–BİM), Hakkari’nin Çukurca (Çelê) ilçesinde askeri konvoya yönelik iki koldan düzenlenen eylemde en az 33 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Hakkari’nin Çukurca, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi ve Şırnak’ta bir karakola yönelik eylemler düzenlendi.

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin açıklaması şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında 25 Temmuz günü saat 21.30’da Hakkari’den Çukurca ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyu Çemê Bêdelê köyü yakınlarında güçlerimizce hedefledi. Konvoydaki tüm araçların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı eylemde kirpi tipi 2 araç ile ejder tipi askeri bir araç tümden imha edildi. Bu eylemde tespit edilebilen 33 düşman askeri öldürüldü. Eylem ardından araç enkazları ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, atak tipi taarruz helikopterlerin desteği ile alandan geri çekilmiştir.

25 Temmuz günü saat 15.00’da güçlerimiz yine Çukurca'ya bağlı Koordine tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenledi. Tepedeki mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi.

Güçlükonak’ta gizli birlik hedeflendi

Şehit Delal Amed ve Besta şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 24 Temmuz günü akşam saatlerinde Şırnak’ın Basa (Güçlükonak) ilçesine bağlı Geliyoka mıntıkasında konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik eylem düzenledi. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğinde 3 asker öldürüldü, 5 asker de yaralandı. İşgalci TC ordusu eylem ardından alanda bir operasyon başlatmıştır.

Nazımiye’de 1 asker öldü

Hamle kapsamında güçlerimiz, 25 Temmuz günü saat 17.30’da Şırnak’ın Fındıkê karakolunun nizamiyesindeki askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Nizamiyede bulunan askerlerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürüldü. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombaladı.”

ANF / BEHDÎNAN