Zulme başkaldıracağız

Kadın Haberleri —

Behiye Dalmış

Behiye Dalmış

  • 11 Nisan’da Şirnex’in Cizîr ilçesinde yapılan baskınlarda polisler tarafından darp edilen Behiye Dalmış,  “Kürt olduğumuz için bize bu zulüm uygulanıyor. Ama bizler zulme karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz” dedi.

ROJDA AYDIN / JINNEWS-ŞIRNEX

Şirnex’ın (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesinde 11 Nisan günü sabah saatlerinde HDP ilçe binası ve birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. İlçe binasına yapılan baskınlarda kapı ve pencereler kırılırken, birçok eve de kapılar kırılarak girildi ve aramalar yapıldı. Siyasi operasyon sonucu 9 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Burhan Dalmış'ın annesi Behiye Dalmış (50) ise polisler tarafından darp edildi. Behiye Dalmış uğradığı polis şiddetini anlattı.

Kapıları kırdılar 

Özel harekat polisleri tarafından sabahın erken saatlerinde binanın basıldığını ve giriş kapılarının kırıldığını söyleyen Dalmış, “Kapı sesini duyduğumda açmak için kalktım. Kapıyı açacağımı söylememe rağmen kapıyı zorlayarak açıp, binaya girdiler. Kapı yerinden çıktı. Binaya girdikten sonra oğlumu sordular, üst katta dedim. Daha sonra yukarı çıktılar ve oranın kapısını zorlayıp içeri girdiler. Evde torunlarım vardı, korkmasınlar diye onları alıp eve getirecektim. Polisler beni durdurdu ve içeri girmeme izin vermediler. Sonra tekmeyle iki kere sırtıma ve bir kere de karnıma vurdu. Tepki gösterdim, bana ‘İçeri girmen yasak’ dediler. Bana vurdukları sırada kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımı söyledim ve sessiz kalıp bir şey demediler” dedi.

‘Yok olalım diye bu vahşet yapılıyor’

Evin darmadağın edildiğini aktaran Behiye Dalmış, evde bulunan çocukların ise korktuğunu vurguladı. Dalmış, “Biz Kürtler yok olalım diye bu vahşet yapılıyor. Ama bu zulme karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Kürtler üzerinde uygulanan bu zulmün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Biz yaşanan bu haksızlığı asla kabul etmeyeceğiz. Bu zulme başkaldıracağız. Tek isteğimiz bu zulüm ve baskının son bulması” dedi.

Adaletin olmadığı bir ülkede her zaman haksızlık ve adaletsizliğin yaşandığının altını çizen Dalmış, “Adalet olmadığı için suç duyurusunda bulunmadım. Çünkü bir sonuç almayacağımı biliyorum ama bizler yaşanan bu zulme karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz” dedi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.