"Gizli tanıklar'la kopyala yapıştır

  • DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında HDP eski Eşbaşkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 22’si tutuklu 108 ismin yargılandığı davaya eklenen “ATLAS" ve "HERMES” isimli iki ayrı “gizli tanığın" farklı kişiler hakkında farklı zamanlarda verdiği ifadeler, cümlesi cümlesine aynı olduğu görüldü. 

 Noktası virgülüne değişmeyen ifadeler şöyle: "ATLAS’ın Ercan Arslan hakkında verdiği ifadenin 3’. sayfasında “Sonuç olarak toplumsal, sosyal alan ve hamle KCK’nin olmazsa olmaz faaliyetlerinin çatısını oluşturur” cümlesi 5 ay sonra 8 Mart 2021'de Ata hakkında ifade veren "HERMES"in ifade tutanağında bire bir yer aldı: “Sonuç olarak toplumsal, sosyal alan ve hamle KCK’nin olmazsa olmaz faaliyetlerinin çatısını oluşturur.” 

Yine "ATLAS"ın Mazhar Öztürk ve Ercan Arslan hakkında verdiği ifade de “Hamle şiddet ve kaos demektir” yer alan cümlesi, "HERMES"in tam 5 ay sonraki ifadesinde de “Hamle şiddet ve kaos yaratmaktır” şeklinde yer aldı.

"HERMES"in Ata hakkında verdiği ifadenin ikinci sayfasında yer alan “Türkiye’de KCK/TM üç kategoriye ayrılarak, HAMLE. TOPLUMSAL ALAN ve SOSYAL ALAN olarak faaliyet yürütmektedir” beyanları, "ATLAS"ın Mazhar Öztürk ve Ercan Arslan hakkında verdiği ifade de yer aldı. ATLAS da “Türkiye, KCK/TM bünyesinde üç kategoriye ayrılan HAMLE, TOPLUMSAL ALAN VE SOSYAL ALAN üzerinden faaliyetlerini yürütmektedir” dedi.

Ata hakkında "HERMES" tarafından verilen ifadenin üçüncü sayfasında yer alan “Kandilde bulunan sözde KCK Türkiye Masasındaki en üst düzey yetkililer ile sürekli irtibat halindedir” cümlenin bir benzeri, "ATLAS" tarafından verilen ifadenin 7. sayfasında yer aldı.

Yine "HERMES" tarafından verilen ifadenin 3. sayfasında yer alan “Ayla AKAT ATA isimli bu KCK’lı üslubu ve ikna kabiliyetinin yüksek olması nedeniyle kurumlar ile görüşür, kurumlardaki kastım, HDP’li belediyeler, HDP’li meclis üyesi ve partililer ile görüşerek, PKK/KCK örgütünün talimatlarını bunlara aktarır. Konuşma ve ikna yeteneği gelişmiş ve iyi seviyede diksiyonu düzgün yetenekli gençleri KCK çalışmalarında konumlandırır. Bu tür faaliyetler Ayla AKAT ATA’nın doğal görevleridir” cümlesinin aynısı 5 ay önce ATLAS tarafından Ercan Arslan’a dair verilen ifadenin 7. sayfasında yer aldı. Sadece isim ve soy ismin değiştiği beyanda nokta dahi değişmedi.   ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.