'Onları yalnız bırakmayalım’

Yurt Dışı Haberleri —

Kenan Ayas eylem

Kenan Ayas eylem

  • Hamburg’ta tutuklu bulunan Kenan Ayas ve Kadri Saka için bulundukları cezaevi önünde bir dayanışma mitingi düzenlendi.

MEHMET ZAHİT EKİNCİ / HAMBURG

'Kenan Ayas’a Özgürlük Komitesi’ tarafından düzenlenen mitingde HDP Hakkari eski milletvekili Nihat Akdoğan, aktivist Anja Flach ve sanatçı Serhado birer konuşma yaptı. 

Nihat Akdoğan tecridin ve inkarın olduğu yerde insanlığın olamayacağını belirterek ''Kendisine onurluyum, insanım, Kürdüm diyen her insan nerede olursa olsun devletlerin zulmünden payını alıyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özerinde devam eden tecrit tüm cezaevleri ve ülkenin tüm sathına yayıldı. Umarım Kenan Ayas ve Kadri Saka arkadaşlarımız en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşur'' dedi.

Anja Flach da yaptığı konuşmada Ayas’ın ciddi bir suçlama olmamasına rağmen sırf Erdoğan’ın memnuniyeti için bir seneden fazladır keyfi bir şekilde tutuklu olduğunu söyledi. Kenan Ayas’ın Alman ve Türk devletinin ekonomik ve askeri çıkarlarına kurban edildiğini söyleyen Flach, Alman halkından Kenan Ayas ve Kadri Saka'yı yalnız bırakmamalarını istedi.

Her zaman benim idolümdü

Hip-hop sanatçısı ve aynı zamanda Kenan Ayas’ın yeğeni olan Serhado da amcasını anlattı. ''Amcam ve yoldaşım her zaman benim idolümdü’’ diyen Serhado çocukluğundan beri amcası Kenan Ayas’ın mücadelesine büyük bir hayranlık duyduğunu söyleyerek ''Bugün burda binlerce insanın toplanması gerekirdi'' sözleriyle tutsakların yalnız bırakılmasını eleştirdi.

Defend Kürdistan ve Hamburg DKTM adına yapılan konuşmalarda da Ayas ve Saka'nın derhal serbest bırakılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Dayanışma etkinliği Serhado’nun söylediği direniş şarkıları ve “Bijî Berxwedana Zindanan” sloganları ile son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.