1 Nisan’da büyük halaya

Kadın Haberleri —

  • Demokrasi şölenine katılıp adaylarını belirleyen Wanlı kadınlar, emeklerine çöken kayyumları göndermek için 31 Mart gününü iple çekiyor. Kadınlar seçimlerde kazanacakları zaferle 1 Nisan’da kayyum gaspına son verecek.

 

Kurdistan halkı, “temsili değil doğrudan demokrasi” stratejisiyle adaylarını seçiyor. Adaylar netleşmeye devam ederken, demokrasi şölenine katılan Wanlı kadınlar “Asıl şöleni 1 Nisan’da yapacağız” diyor.

Behice Abi, 2014’te yapılan seçimlerin ardından Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi’nde İpekyolu Belediyesi’nin açtığı Nuda Kültür Merkezi sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerine gidiyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan demokrasi şölenine katılan Abi, “Aday adaylarımızın tamamı emek veren arkadaşlardan oluşuyor” diyor ve asıl amaçlarının 31 Mart’ta kayyumları geldiği yere göndermek olduğunu ekliyor.

 

Behice Abi

 

Emeğimizi gasp ettiler

Jinnews’ten Zelal Tunç’a konuşan Abi, 2019’daki yerel seçimlerde oyların büyük bir oranını almalarına rağmen KHK’li olduğu öne sürülerek partileri Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) adaylarının mazbatasının haksız yere ikinci parti olan AKP’ye verildiğini de hatırlatıyor:

“Hiçbir hizmet yapmadıkları gibi parti belediyelerimiz tarafından yapılan çalışmaları da gasp ettiler. Kapattılar. Asıl hedefimiz kayyumları göndermektir.”

 

Ayfer Turgut

 

Hakkını alacağı günü bekliyor

Kayyumın işini elinden aldığı Ayfer Turgut da adayların belirlendiği ön seçime katılan kadınlardan. “Asıl hedefimiz kayyumları belediyelerimizden temizlemek. Ben işimden edildim ve 5 yıldır işsizim” diyor ve emeğinin nasıl gasp edildiğini anlatıyor:

“Belediye de bir süre çaycılık yaptım, sekreterlik yaptım. Benimle birlikte 306 kişi işimizden olduk. Mahkeme kararına rağmen mülakatlara geçmediğimiz öne sürülerek işimize geri alınmadık. Bu mülakatlara tabi tutulan 306 işsizin arasında hiç mi bu soruları bilecek kişi yoktu. Bu tamamen keyfi bir müdahaledir. Bunu kabul etmiyoruz. Bunun için 1 Nisan günü kayyum gaspına son vereceğiz.”

 

Meryem Tuncer

 

Barış ve eşitlik için

Dengbêj Meryem Tuncer, Dengbêj Evi’nde çalışıyordu ancak kayyumla evleri yıkıldı ve çalışmaları sonlandırıldı. Kendisine yapılan tüm haksızlıklara rağmen, “Bir kadın ve anne olarak benim önceliğim barışın sağlanması ve bu savaşın durdurulmasıdır” sözleriyle seçimin barışa ve eşitliğe vesile olmasını diliyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), belediye eşbaşkan adaylarını belirlediği kentlerden biri olan Wan’da yapılan ön seçimde DEM Parti Wan Büyükşehir belediyesi eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Merkezi ilçeler Artemêt (Edremit) belediye eşbaşkan adayları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, Rêya Armûşê (İpekyolu) Belediye eşbaşkan adayları Canan Uzunay ile Cevdet Altındağ, Tuşba Belediye eşbaşkan adayları Hanım Akkuş ve Ümit Keser olarak belirlenmişti. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.